Meny

SV dårligst likt av partiene på Stortinget

SV-leder Audun Lysbakken ser skeptisk på utviklingen under valgvaken 2011. Siden har det blitt verre. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2004, året før Sosialistisk Venstreparti gikk inn i regjering, var partiet på popularitetstoppen. Nå åtte år senere er partiet dårligst likt av alle, viser en meningsmåling.

I 2004, året før den rødgrønne regjeringen ble dannet, hadde 45 prosent av velgerne et godt inntrykk av SV, noe som gjorde partiet til det best likte på Stortinget.

Nå, etter snart åtte års regjeringsmakt, svarer bare 20 prosent at inntrykket er godt, noe som gjør partiet til det dårligst likte av alle partiene, ifølge en undersøkelse utført av Ipsos MMI for Dagbladet.

Les også: SV skvises ut fra Stortinget

Fra 2011 til 2012 falt SV helt igjennom, og dumpet ned på sisteplass, godt under Frp. Partileder Audun Lysbakken mener likevel at regjeringsdeltakelsen har vært verdt det.

– Vi kommer aldri til å angre på at vi har fått gjennomført politikken vår, sikret full barnehagedekning bedre skoleresultater og holdt Lofoten og Vesterålen oljefritt. SV har fått mye makt og har derfor måttet tåle mye kritikk, men det å holde Høyre og Frp unna innflytelse i åtte år er verdt en del kjeft, skriver han i en SMS til Dagbladet.

Les også: SV lar staten sende milliarder via skatteparadis

Populært