Boligbrann på Skaugum

Brann i nabogården til kronrinsparet søndag morgen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Brann i nabogården til kronrinsparet søndag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Den gamle gårdsbestyrerboligen på Skaugum i Asker står søndag morgen i brann. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg til andre bygninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Asker (NTB): Den gamle gårdsbestyrerboligen på Skaugum i Asker fikk store skader i en brann søndag morgen.

Halvparten av bygningen er helt ødelagt av flammene. Det tok et par timers tid å få slukket brannen, men det skal aldri ha vært fare for at brannen skulle spre seg til hovedbygningen på Skaugum der kronprinsparet bor.

Bygningen som brant, ligger bare 100 meter unna kronprinsparets bolig, rett på andre siden av veien. Gårdsbestyrerboligen eies av kronprinsparet, ifølge Budstikka.

Brannen startet utvendig og har spredd seg til taket på bygningen. Brannvesenet i Asker fikk assistanse fra brannvesenet i Oslo i slokkearbeidet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 5.40 søndag morgen. En halv time senere hadde flammene brutt gjennom takkonstruksjonen.

– Brannvesenet hadde kontroll på brannen ved 7.30-tiden og var ferdig med arbeidet klokken 10 sømdag. Kriminaltekniker vil undersøke brannåstedet i løpet av søndag, opplyser operasjonsleder Per-Ivar Iversen i Asker og Bærum politidistrikt.

Tre personer, to voksne og ett barn, som var i bygningen, kom seg ut, og ingen er skadd, ifølge brannvesenet. De to voksne er sendt til sykehus for kontroll for røykskader.

Kronprinsparet var ikke på Skaugum da brannen oppsto.

– Brannen startet på verandaen på sørsiden, opplyser politiets innsatsleder Martin Martinsen klokken 7.

Artikkelen er oppdatert

Personvernpolicy