Nettilgang i julen: To av tre feirer digital jul

Hva med litt peiskos bak PCen? Mye tyder på at flere av oss er rimelig avhengige av nettilgang i jula og på fritiden forøvrig. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Hva med litt peiskos bak PCen? Mye tyder på at flere av oss er rimelig avhengige av nettilgang i jula og på fritiden forøvrig. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nettilgang blir stadig viktigere, også i høytider og ferier hvor vi skal koble av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilgang til internett i julen er viktig for to av tre, og helt avgjørende for nesten femten prosent av oss, viser en landsdekkende undersøkelse gjort av Infact for bredbåndselskapet NextGenTel.

- Vi vet allerede at jobbmailen er viktig for svært mange. I tillegg har streaming av musikk blitt svært utbredt, samtidig som nettet har blitt vår viktigste nyhetskanal. Da sier det seg nesten selv at tilgangen til nett er viktig – også i juleferien, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel.

Les også: Dette får du til jul

Skaffer seg passordet

Ikke overraskende er det blant unge at nettilgang er viktigst. I aldersgruppen 18-29 år svarte hele 46 prosent at nettilgang er svært viktig eller avgjørende for dem.

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at 20 prosent av dem over 65 år er av samme oppfatning.

- Jeg vil tro at noe av det første en ungdom gjør, når han eller hun sjekker inn hjemme hos et familiemedlem for juleferien, er å skaffe seg passordet til det trådløse nettet. Det har skjedd en eksplosjon når det gjelder bruken og antall brukere av smarttelefoner og lesebrett, og en ferie uten epost, nyheter og sosiale medier er utenkelig for svært mange, sier Ågnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 30 prosent av de over 65 svarte at nettilgang er helt uten betydning. Så fortsatt er det noen som klarer seg godt med fasttelefonen, fjernsynet og papiravisene, eller ingen former for kommunikasjon, når julefreden senker seg.

Les også: Super-wifi rekker mange kilometer

Nettilgang viktigere på ferie

Kun 17 prosent av de spurte mener internettilgang er helt uten betydning når de ferierer.

Kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour bekrefter at trådløst internett blir viktigere og viktigere også for dem som velger å reise utenlands.

- Stadig flere av oss pakker ned smarttelefon, PC eller nettbrett i feriekofferten. Selv om vi forbinder ferie med avslapning, tar vi med oss vanene hjemmefra. Da blir det naturlig å sjekke mail, værmelding og nyheter også når vi er på reise, sier hun.