Holly Holm aksepterer Brækhus' utfordring

Cecilia Brækhus får kampen mot rival Holly Holm.
Cecilia Brækhus får kampen mot rival Holly Holm.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske Holly Holm tar imot utfordringen fra Cecilia Brækhus. Hun møter gjerne den norske tredobbelte verdensmesteren i Las Vegas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Worldboxingnews.net skriver at forhandlingene om en kamp mellom de to beste kvinnelige bokserne i verden kan komme til å starte når som helst, og mye tyder på at kampen kommer til å gå i Las Vegas i juli neste år.

Brækhus gikk ut i en video, blant annet på Facebook, og kom med en direkte utfordring til Holly Holm.

– Jeg har en viktig melding til deg. Promotoren din har sagt at denne kampen (Holms mot Anne Sophie Mathis) viser at du er den beste kvinnelige bokseren i verden uansett vektklasse.

– Jeg forstår at du forsøker å unngå og møte meg, men lytt nøye til hva jeg har å si: I juli neste år kommer jeg til å være i Las Vegas. Vil du møte meg der? La oss en gang for alle finne ut hvem som er den beste kvinnelige bokseren i verden, sa Brækhus i videoen.

Nå har Holly Holm svart på utfordringen, og hun sier hun vil elske å møte den norske verdensmesteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Brækhus utfordrer Holly Holm

– Jeg er klar

– Jeg setter stor pris på at Brækhus vil møte meg i ringen, og jeg er klar. Nå har jeg bedt manageren min, Lenny Fresquez, ta kontakt med folkene bak Brækhus. En kamp mellom oss er den eneste måten å finne ut hvem som er best, og når to boksere er enige om å møtes, blir det som regel gode kamper, sier Holm til worldnewsboxing.net.

Holly Holm sier også at hun aldri ville ha utfordret andre boksere via en video, som Brækhus valgte å gjøre, men hun tar imot utfordringen, selv om kampen ikke kommer til å gå i hjembyen hennes, Albuquerque i New Mexico.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg møter Brækhus hvor som helst. Det er en misforståelse at jeg bare vil bokse i hjembyen, men det er der mulighetene har vært størst. Dersom Brækhus og folkene hennes får til en kamp i Las Vegas, så la oss møtes der. Det blir stort, sier Holly Holm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fresquez, Holms manager, sier han har forsøkt å få kontakt med Sauerland-stallen i to år uten respons, men nå ser det ut som om kontakten er i ferd med å bli etablert.

Ingen tvil

– Holly (Holm) er den beste kvinnelige bokseren i verden, så jeg forstå hvorfor Sauerland har unngått oss. Riktignok har Cecilia Brækhus en rekke mesterbelter, men det er belter Holly har frasagt seg og ikke er interessert i, sier Fresquez selvsikkert.

– Jeg vet veldig godt hvem som er den beste kvinnebokseren, den regjerende dronning av profesjonell boksing. Det er Holly Holm. Nå er det opp til Brækhus å ta dronningkronen fra henne.

– Vi vet at hun er en av de fem beste i verden, men hun kommer likevel ikke opp mot Holly, messer Fresquez .

– Den som vil være best, må slå den beste. Det er Brækhus' utfordring, sier den amerikanske manageren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cecilia Brækhus vant en overbevisende seier over franske Anne Sophie Mathis i sin siste kamp, og Mathis er en av de få bokserne som har slått Holly Holm.

Den amerikanske jenta på sin side slo Diana Prazak i sin forrige kamp den 7. desember. Det var hennes 32. seier på 37 kamper.

Lucia Rijker, som trener Prazak, er overbegeistret over mulighetene til en kamp mellom Brækhus og Holm.

– Det kommer til å bli en fenomenal kamp. Jeg gleder meg allerede, sier Rijker.

I juli neste år kan kampen komme på programmet, for nå er også Lenny Fresquez virkelig tent på å være med på å arrangere det som kan bli den største kampen i profesjonell kvinneboksing noensinne.