Messi stoppet på 91 mål

Lionel Messi scoret sitt 91. og siste mål i 2012 i Barcelonas 3-1-seier borte mot Valladolid i spansk 1. divisjon lørdag. Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix

Lionel Messi scoret sitt 91. og siste mål i kalenderåret 2012 da Barcelona vant 3-1 borte mot Valladolid i spansk 1. divisjon lørdag.

Dermed slo argentineren den gamle verdensrekorden til Gerd Müller i antall mål for klubb og landslag med totalt seks fulltreffere. En prestasjon som skal bli vanskelig å slå, kanskje selv også for Messi. Året 2012 har vært en eviglang målfest for 25-åringen.

For Messi startet det hele med to mål da Barcelona slo Betis 4-2 i midten av januar. Siden har det bare gått slag i slag. Lørdag ble kalenderåret avsluttet med et vidundermål etter én time spilt i Valladolid.

Les alt om fotball på Avspark

Playmaker Xavi, som scoret kampens første mål rett før pause, ga ballen videre til Messi, som drillet seg elegant forbi en forsvarer og satte ballen i netthjørnet til 2-0.

Valladolid reduserte ved Javi Guerra i det 89. minutt, mens Tello la på til 3-1 på overtid. Barcelona vant fullt fortjent i Tito Vilanovas sykefravær. Katalanerne har vunnet 16 av 17 seriekamper og er fortsatt ubeseiret i La Liga. Klubben leder serien klart med ni poeng på serietoer Atlético Madrid.

Messi er ubestridt toppscorer i Spania med 26 mål denne sesongen.