91-åring soner i Arendal fengsel

Norges eldste fange: En 91-åring sitter sitter bak lås og slå i Arendal fengsel. Foto: Kriminalomsorgen.
Norges eldste fange: En 91-åring sitter sitter bak lås og slå i Arendal fengsel. Foto: Kriminalomsorgen.

En 91-åring som sitter i Arendal fengsel er en av landets eldste fanger. Kommuneoverlegen mener mannen ikke er soningsdyktig, men Kriminalomsorgen mener at mannen kan sone.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var nær 90 år gammel da han ble dømt for seksuell omgang med sitt mindreårige barnebarn i juli i fjor, skriver Agderposten.

For to uker siden begynte mannen soningen av dommen i en av Arendal fengsels avdelinger med lavt sikkerhetsnivå. Kommuneoverlege Erik L. Werner, som også har overordnet ansvar for fengselshelsetjenesten, sier at en svært erfaren fengselslege har konkludert med at 91-åringen ikke er soningsdyktig.

– Jeg mener det er uforsvarlig å holde vedkommende fengslet, men helsetjenesten kan bare gi en tilråding i saken. Det er opp til Kriminalomsorgen å vurdere om mannen kan sone, sier han. Likevel tror han ikke det vil gå lang tid før 91-åringen blir fritatt for soning.

Aktor, politiadvokat Leif Aleksandersen, mente at det var riktig å reagere med ubetinget fengsel. Han mente at også menn i høy alder må avskrekkes for å forgripe seg på barn. Dette sa retten seg enig i.

Personvernpolicy