Lotto-mangemillionær tatt i skattejuks

Artikkelen fortsetter under annonsen

I september vant den 22 år gamle studenten fra Os 92 millioner kroner på nett-lotto. Senere ble han tatt i skattejuks og måtte ut med mange millioner i skatt. Flere gamblere kan nå risikere det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NRK skal skattemyndighetene intensivere jakten på pokerspillere og andre gamblere som vinner store gevinster på utenlandske nettspill.

I skattevesenet sitter 45 kontrollører og følger gamblerne tett. De vil ikke kommentere enkeltsaker, men bekrefter likevel at de i år har tatt en mann som vant over 90 millioner kroner på nettlotteri.

– Nå er saken avsluttet, og han endte opp med å betale det som han skulle ha betalt, altså 28 prosent skatt på sin gevinst, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Simonsen Kibsgaard i Skatt nord, der skattekontrollørene jobber.

Nordmenn satser over 5 milliarder kroner på internasjonale nettspill i året. De spiller poker, bingo, lotto og kasinospill.

– Vi vil ikke at internett og nettspill skal være en skattefri sone. Gevinster og inntekter derfra skal beskattes på akkurat samme vis som vanlig virksomhet, sier Kibsgaard til NRK.

Tippegevinst i Norge eller tilsvarende spill og lotterier i EU, som er under offentlig tilsyn, er derimot skattefrie.