Svenske førskolebarn anklages for overgrep

En seks år gammel svensk pike kan ha blitt utsatt for et seksuelt preget overgrep av sju jevnaldrende gutter. Overgrepet skal ha funnet sted på en førskole i Hãrnösand på den svenske østkysten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene skal ha holdt jenta fast, truet henne med vold og tvunget henne til å kle av seg. Deretter fornedret de henne på flere ulike vis, skrev nettavisen allehanda.se fredag om episoden som utspant seg tidligere denne uken.

– Det som skjedde er så forferdelig at jeg knapt nok orker å snakke om det. Jeg forstår ikke hvordan det kan bo så mye ondskap i så unge mennesker, sier den ikke navngitte jentas far til den svenske nettavisen.

Saken er politianmeldt og sosialmyndighetene koblet inn, bekrefter politiets talsmann Hans Björner. Men Helene Brändström, som leder barne- og familieenheten i Härnösand kommune, vil verket bekrefte at saken er anmeldt eller si noe som helst annet.

Rektor ved førskolen bekrefter overfor allehanda.se at en hendelse som inntraff i skoletiden, er politianmeldt som seksuelt overgrep. Nå forsøker skolen å få rede på hva som egentlig skjedde, ved å snakke med elevene og deres foreldre, sier den ikke navngitte rektoren.

Personvernpolicy