Meny

- Jente (16) planla skolemassakre

Pågripelsen skjedde i Mesa, en forstad til Phoenix i USA. Kart: Google Maps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Arizona sier de torsdag pågrep en 16 år gammel kvinnelig elev som i en video på nett truet med å «drepe alle» på sin videregående skole og siden ta sitt eget liv.
Jenta var elev ved Red Mountain high school i Mesa, en forstad til Phoenix, heter det i en uttalelse fra kontoret til sheriffen i Maricopa County, Joe Arpaio.


- Trusselen ble postet på en YouTube-kanal eid av et samfunn for transpersoner i Toronto i Canada, heter det i uttalelsen, ifølge AFP.

Eieren av kanalen kontaktet politiet i Toronto, som sporet vedkommende som hadde lagt ut videoen til Phoenix’ forsteder. Kanadisk politi kontaktet siden sheriffen sent onsdag, og i løpet av tre timer klarte de å lokalisere mistenktes hjem i Mesa.

Les også: Sandy Hook kan stenges for godt

Politiet oppsøkte hjemmet, avhørte tenåringen i hennes foreldres nærvær, og pågrep henne etter at hun «innrømmet at hun postet trusselen». YouTube-meldingen henviser til massakren ved barneskolen Sandy Hook, men jenta sier hun planla sitt angrep «lenge før» skytingen skjedde. «Jeg har nå bokstavelig talt en plan for å alvorlig skade … drepe … myrde mennesker på min videregående skole» heter det i deler av meldingen.

Redd

Den fortsetter: «Jeg ARBEIDER ved den videregående skolen som en studentlærer, i bunn og grunn ... og det er grunnen til at ingen kan finne ut at jeg, noe tilfeldig, planlegger å sprenge skolen (og ja... det ville være svært lett)».

Tenåringen fortalte politiet at hun var «redd fordi hun tror hun virkelig kan gjennomføre planene hun har fortalt om i innlegget, og drepe alle», het det i uttalelsen fra politiet.

Hun innrømmet også at hun planla å «kutte ledningene til alarmsystemet ved skolen» for å forsinke politiets respons.

Les også: Flere vil ha strengere våpenlover

Tenåringens foreldre sier datteren har vært til psykiater, og den siste tiden hadde «spurt om hvor våpnene ble oppbevart i huset. Faren sa han var bekymret over datterens bemerkninger og tok ekstra forholdsregler ved å plassere låser på hvert våpen og oppbevare dem i et våpenskap».

Tiltalt

Faren eier tre håndvåpen. Politiet lot ham beholde våpnene.

«Vi var svært heldige i dette tilfellet da vi kunne hindre en annen mulig massetragedie», sier Arpaio. «Det krever mer enn bare politi, dog. Vi behøver aktivt samarbeid med foreldre, medlemmer av lokalsamfunnet, venner og naboer for effektivt å forhindre disse potensielle katastrofene før de skjer».

Tenåringen er tiltalt for trusler, heter det i uttalelsen.

Les også: Schou vil ha adgangskontroll ved norske skoler

Populært