Tre knivstikkingsepisoder i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til torsdag var det tre episoder med knivstikking på forskjellige steder i sentrale deler av Oslo. To av de tre som er knivstukket, har fått alvorlige skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første knivstikkingen skjedde rett etter midnatt da en 19 år gammel mann ble knivstukket i Universitetsgata i Oslo sentrum. Ifølge vitner løp fire-fem gjerningsmenn i flere retninger etter knivstikkingen.

Mannen er innlagt på Ullevål sykehus. En stund var det kritisk, men ifølge politiet er han torsdag morgen utenfor livsfare.

– Ingen er pågrepet i saken. 19-åringen har somalisk bakgrunn og ble ikke utsatt for et ran, opplyser operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Knivstukket på pensjonat

Den andre episoden med knivstikking skjedde inne på et rom på Sentrum pensjonat. Der ble en 31 år gammel mann, også han med somalisk bakgrunn, stukket i brystet med kniv.

Politiet fikk melding om ugjerningen på pensjonatet i Tollbugata klokken 3.30. En mistenkt mann, en 41-årig albaner, ble pågrepet på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Somalieren er innlagt på Ullevål, men han skal ikke være livstruende skadd, etter det vi har fått høre. Den mistenkte sitter i arresten og vil bli avhørt torsdag, sier operasjonsleder Belle.

Knivstukket i leilighet

Det siste tilfellet fikk politiet melding om klokken 05.45. Da ble en 18 år gammel mann stukket med kniv i en leilighet på Hagegata på Tøyen i Oslo. Han er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader.

I denne saken har politiet pågrepet to personer, en 18-åring og en 41-åring. Ingen av de tre involverte i knivstikkingen på Tøyen er av etnisk norsk opprinnelse, opplyser Krimvakta i Oslo politidistrikt.

Politiet har ikke mistanke om noen sammenheng mellom knivepisodene.