HBO Nordic gir seg: Tilbyr gratis prøveperiode

To gode nyheter fra HBO idag: Først lanserte de appene til iOS, altså iPad, iPhone og iPod Touch. Så bekreftet de at alle vil få en gratis prøveperiode. (Foto: Skjermdump fra iPad-versjonen)
To gode nyheter fra HBO idag: Først lanserte de appene til iOS, altså iPad, iPhone og iPod Touch. Så bekreftet de at alle vil få en gratis prøveperiode. (Foto: Skjermdump fra iPad-versjonen)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og har i tillegg rullet ut tjenesten for alle som bruker Apple-enheter, dermed kan de brukes av alle med PC, Mac, Android eller iOS-enheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utrullingen av HBO for norske kunder har vært en trøblete prosess, men startet for halvannen uke siden da eiere av utvalgte Samsung-produkter fikk tilgang, og nå før helgen da PC/Mac, og Android-versjonen ble sluppet.

Og endelig kom også appene til deg som bruker et Apple-produkt. For fra og med i dag kan du laste ned HBO Nordic-appen direkte på din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Oppdatert 19/12 - 20:00: Gratis prøveperiode: HBO har nettopp informert om at de vil tilby en gratis prøveperiode før man binder seg til et abonnement. Det synes vi er bra, da dette var et punkt de har fått en god del kritikk for. Her er informasjonen vi mottok:

« Noen av dere har vært bekymret over at dere ikke har muligheten til å prøve tjenesten før dere binder dere til et abonnement. Vi har hørt dere. Tilbudet går ut på at du kan avslutte ditt abonnement innen 31. januar 2013 uten kostnad eller videre binding. Tilbudet gjelder imidlertid bare de som alllerede har, eller vil registrere seg på vårt nyhetsbrev på hbonordic.com før 31. desember 2012.» Har du lyst til å prøve gratis, er det altså bare å registrere seg på nyhetsbrevet før fristen går ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er førsteinntrykket?

Siden iPad-versjonen i all hovedsak fungerer som PC/Android-versjonen går vi ikke nærmere inn på detaljene her. Vil du ha mer detaljer om hva vi liker, og ikke minst hva vi savner får du imidlertid full oversikt over det vår tidligere artikkel: Alt du trenger å vite om HBO Nordic

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et par ting er likevel verdt å nevne, og vi har både en god og en dårlig nyhet.

Dette liker vi med iPad/iPhone-versjonen

Det positive er at bildekvaliteten ser bedre ut enn den foreløpig gjør på PC- og Mac-versjonen. Noen ren Blu-ray kvalitet kan du riktignok glemme, men dette ser ganske bra ut på en liten skjerm, og ikke minst: Det er her langt mindre hakking i bildet, i tillegg til at de store kompresjonsfeilene ikke er like påtrengende som på PC- en.

Hvorfor det er slik har vi imidlertid ingen god forklaring på. Men HBO Nordic har jo tidligere sagt at det i første omgang var Samsungs TV-app som fikk HD-kvalitet først, og at dette så skulle rulles ut på de øvrige alternativene etterhvert. Vårt førsteinntrykk er da også at HBO her strømmer i bedre kvalitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette liker vi ikke med iPad/iPhone-versjonen

Men en ting er å se en serie eller film på en mobil og et nettbrett. Noe helt annet er det selvsagt å se det på TV-en. Den store nedturen er derfor at HBO-appen ikke tillater AirPlay direkte, og at du heller ikke kan speile iPadens skjermvisning via Apple TV. Når vi prøvde å speile en TV-serie fikk vi for eksempel kun lyden ut av surroundanlegget, mens følgende feilmelding ble vist på TV-skjermen:

Nedtur: Ingen speiling via iPaden og Apple TV. (Foto: Øyvind P)

Nedtur: Ingen speiling via iPaden og Apple TV.

(Foto: Øyvind P)

Siden det foreløpig heller ikke er noen ren Apple TV-app, er du altså låst til nettbrettet eller mobilen.

Og husk: Alt du trenger å vite om HBO Nordics innhold, og hvordan tjenesten fungerer får du vite her! Store bilder av hvordan appen ser ut får du her:

Klikk for å se stort bilde

KLIKK HER FOR Å SE ALLE 10 BILDENE

PS: Vil du laste ned appene via iTunes får du direktelenkene her: iPad og iPhone/iPod Touch