– Henning Berg kan få sparken i Blackburn

FORLOT JULEBORDET. Henning Berg gikk ut på klubbens hjemmeside og forklarte hvorfor han forlot julebordet. Foto: Scanpix
FORLOT JULEBORDET. Henning Berg gikk ut på klubbens hjemmeside og forklarte hvorfor han forlot julebordet. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag måtte Berg forklare på hvorfor han forlot Blackburns julebord på klubbens hjemmeside. Men også på banen brenner det under bena på nordmannen. – Hvis de taper de tre neste kampene, kan han få sparken, sier journalist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Engelske tabloidaviser slår onsdag opp at Henning Berg stormet ut i sinne fra Blackburns julebord mandag kveld.

Under Henning Bergs ledelse har Blackburn kun vunnet én av ni kamper – borte mot tabelljumbo Peterborough.

Klubbens spillere, ledere og over 200 andre tilknyttet Blackburn var samlet på Ewood for å løfte moralen i gruppa, men julebordet fikk uante konsekvenser da Berg stormet ut av lokalet etter å ha nektet å ta en julestrømpe på hodet og danse.

Ønsket ikke danse

Britisk presse fikk med seg episoden og slår den så stort opp at Blackburn og Berg går ut på klubbens hjemmeside og forklarer sin egen versjon av hendelsen.

– Mandag kveld arrangerte klubben sitt offisielle julebord for både spillere og støtteapparat. Vi har mange hardtarbeidende ansatte og dette var en mulighet for dem til å slappe av og koble av etter det som har vært et vanskelig år, sier Henning Berg til Blackburns hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter middagen ble jeg spurt om å gå opp på scenen, hvilket jeg gjerne gjorde, i den tro at jeg ville bli stilt noen spørsmål eller kanskje være dommer i en konkurranse, sier Berg,

Men spillerne hadde andre planer og spurte om han kunne ta på seg en nisselue og danse.

– Jeg spurt om å gjøre ting som ikke føltes riktig for meg som manager, med tanke på klubbens posisjon og form. Jeg ønsket ikke å gjøre det, og gikk tilbake til bordet. Senere forlot jeg julebordet rundt klokken halv ti som planlagt, og kjørte hjem. Spillerne dro rett etter middagen og null alkohol ble inntatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Berg er Blackburns neste sjef

– Saken er blåst opp

Andy Cryer, journalist i lokalavisen Lancashire Telegraph, mener Berg foreløpig sitter trygt i jobben, selv om resultatene på banen har uteblitt.

– Han sitter nok trygt akkurat nå, men dette kan snu fort. Siden laget viser nedrykksform, må noe skje. Jeg tror Berg kan snu det, men hvis han ikke klarer det har ikke klubben noe valg. Det finnes ingen garanti for at han har jobb ut sesongen, sier Cryer TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemener ser likevel ikke ut til å avta for Berg som forrige uke fikk beskjed om at den omdiskuterte Blackburn-sjef, Shebby Singh, ønsker å kvitte seg med tre personer i Bergs støtteapparat.

Cryer er ikke i tvil om at Blackburns kamper i romjulen blir avgjørende for Bergs fremtid i klubben.

– Hvis de taper de tre neste kampene, kan han få sparken. Det er ikke noen tvil om det, sier Cryer, sier Cryer til NRK.

Les også: Berg tapte i Blackburn-debuten

Uroer seg ikke

Til VG uttaler Berg at han selv ikke bærer preg av den siste tids storm rundt resultatene eller oppslagene i engelsk presse.

– Det er viktigere det som skjer på treningsfeltet. Jeg har jo vært i fotballen i noen år. Jeg har sett at ting kan skje før, og føler at jeg har nok erfaring til å håndtere dette på en bra måte.

Under og etter lørdagens kamp mot Blackpool, som Blackburn tapte 2-0, langet supporterne ut mot både spillere og klubbledelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har fokus på det vi skal gjøre på treningsfeltet. Vi jobber med å forbedre samspillet offensivt og defensivt. Det å håndtere motgang er en del av fotballspilleres og treneres hverdag. Vi må fokusere på det vi kan gjøre noe med. Det handler om å glede seg til kamper, og nå kommer det mange der vi har gode muligheter til å spille bra og få gode resultater.