Gigantbeslag av 24 kilo heroin

AVDEKKET INNFØRSEL. Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, sier at aksjonen skjedde i forbindelse med en transport inn til Norge. Foto: NTB Scanpix
AVDEKKET INNFØRSEL. Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, sier at aksjonen skjedde i forbindelse med en transport inn til Norge. Foto: NTB Scanpix

Politiet og Tollvesenet tok beslag i 24 kilo heroin. Gateverdien er anslått til mange millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at vi har gjort meget betydelige beslag av det vi antar er heroin. Det første beslaget skjedde i samarbeid med tollvesenet forrige onsdag. I forbindelse med pågripelser vi da foretok på Skøyen i Oslo ble det funnet ytterligere fire kilo heroin, sier Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Forrige onsdag stoppet tollvesenet på Svinesund en tysk statsborger (52) på vei til Norge med 10 kilo heroin i lastebilen.

Les også: Store cannabisbeslag på Svinesund i oktober

Pågrepet på Skøyen

Samme dag gikk spanere fra seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til pågripelse av en iraner og en kosovoalbaner på Skøyen. I leiligheten fant politiet ytterligere fire kilo heroin.

Ifølge VG anser politiet de to mennene som mottakerne av det store beslaget.

Lørdag gikk politiet til aksjon på nytt, da etter å ha fulgt en narkotransport over svenskegrensa. Spanerne skal ha slått til på Mosseveien.

– Det er riktig at den aksjonen skjedde i forbindelse med en transport inn til Norge. Alle de fire mennene som sist ble pågrepet ble besluttet varetektsfengslet i dag. Dette er en stor sak, men vi er helt i startfasen og kan ikke gå ut med flere detaljer, sier Aas.

Les også: Hevder stemor satte heroinsprøyte på jente (13)

Største siden 2004

De fire mennene ble i Oslo tingrett i ettermiddag besluttet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Beslaget er det største enkeltbeslaget av heroin siden 2004, ifølge politiet. Heroin-partiet skal ha en anslått gateverdi på i overkant av åtte millioner kroner. Beslaget tilsvarer nærmere 120.000 doser.

– Vi har et godt samarbeid med tollvesenet. Det er den enkleste og billigste veien til målet når tollvesenet avdekker slike saker og vi følger opp, sier Aas til VG.

Personvernpolicy