Meny

14 måneders fengsel for Liv Løberg

Liv Løbergs dom er rettskraftig. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra Liv Løberg. Dommen på 14 måneders fengsel for bruk av falske papirer blir dermed opprettholdt.

I Oslo tingrett ble Løberg i april i år dømt til 14 måneders fengsel, samt inndragning av 1 million kroner. Hun ble dømt for å ha brukt falske vitnemål til å skaffe seg en rekke toppjobber i offentlig forvaltning de siste ti årene.

Hun anket dommen. Borgarting lagmannsrett sa nei til å behandle skyldspørsmålet, og åpnet kun for å behandle straffeutmålingen. Slutningen er nå klar, og der kommer det fram at lagmannsretten forkaster anken hennes i sin helhet, skriver Dagens Næringsliv.

Fem måneder av straffen på ett år og to måneders fengsel ble gjort betinget, noe som gjør at Løberg slipper unna med ni måneder i fengsel, skriver Aftenposten.

Løberg hadde i løpet av ti år fem toppstillinger. Det var da hun jobbet som administrasjonssjef for Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) at saken ble avdekket. En av arbeidsoppgavene hennes der var å sjekke at utenlandske søkere hadde korrekte eksamenspapirer. Løberg selv løy ifølge dommen på seg en rekke vitnemål innen sykepleie og økonomi, men hun hadde kun bestått eksamen som hjelpepleier.

Populært