Tilbyr sexsalg ved massasjestudioer

LAGT NED. I denne bygården i umiddelbar nærhet til Aker Brygge i Oslo hevdet politiet at det ble bedrevet bordellvirksomhet i over et tiår før det ble lagt ned i 2008. Foto: Google Street View.
LAGT NED. I denne bygården i umiddelbar nærhet til Aker Brygge i Oslo hevdet politiet at det ble bedrevet bordellvirksomhet i over et tiår før det ble lagt ned i 2008. Foto: Google Street View.

Flere steder i Norge selges det sex ved massasjestudioer. I Tromsø ble en journalist tilbudt seksuelle tjenester mot betaling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2008 intensiverte politiet jakten på massasjestudier som selger sex til sine kunder. I lokaler i Oslo og Trondheim foregikk det utstrakt sexsalg og politiet klarte å rydde opp i et marked der massasjestudiene nærmest ble brukt som bordeller.

Det siste året har det igjen dukket opp flere thaimassasje-studioer rundt om i Norge. Tirsdag avslører avisen iTrømsø at en av deres journalister ble tilbudt seksuelle tjenester mot betaling ved et massasjeinstitutt i Tromsø.

Påtaleleder i Troms politidistrikt, Einar Sparboe Lysnes, sier at det daglig foregår salg av sex i Tromsø og at han ikke er overrasket over at det skjer hos massasjestudioet som skal ha annonser på et kjent norsk eskorte-nettsted.

– Vi er klar over eskortesider på nettet og har kjørt spaning med tanke på annonseringsvirksomhet. Vi har ikke lykkes i å avdekke hallikaktivitet i Tromsø, men kan ikke utelukke at det foregår, sier Lysnes til avisen.

Les også: Slik styrer de sex-markedet

– Vi vet det foregår sexsalg

De siste årene har det dukket opp mange nye thaimassasje-institutter i Oslo, etter at politiet fikk fjernet sju aktører i hovedstaden som fremmet salg av seksuelle tjenester. Leder for prosjektet Kast, Lennart Lock, liker ikke at det ser ut til at det igjen selges sex ved massasjestudioene i Oslo.

– Vi vet det foregår sexsalg på enkelte massasjeinstitutt. Mine brukere forteller at de har fått sex enten på eget initiativ eller på direkte tilbud fra massøren, sier han til NRK.

Locks uttalelser støttes av Pro senteret.

– Så lenge det har vært thailandske kvinner som har drevet masasjeinstutter i Oslo, så har det vært noen av dem som har tilbudt sex, sier Bjørg Norli, seksjonssjef ved Pro sentret.

Les også: Mer vold mot prostituerte i Oslo

Norske sexkunder

Massøren Wassana Pakpoom Nilsen (48) eier sitt eget massasjestudio i Fredrikstad. Hun er oppgitt over nordmenns oppførsel og fordommer overfor kvinner fra Thailand. Wassana sier kunder henvender seg til henne med tekstmeldinger og ofte spør om de tilbyr mer enn massasje.

– Jeg har naturligvis også mange flotte, greie og høflige kunder, som ikke spør på den måten. Men de som gjør det er også mange. De prøver å bestille ekstratjenester. Det var én som spurte om jeg kunne ta på penisen hans. En annen ba om å få onanere seg selv mens jeg masserte ham. En tredje spurte om å få ligge naken under massasjen, hun til Fredrikstad Blad.

Hun er ikke i tvil om at det er norske menn som er ivrigst etter å få en «happy ending».

– Ja, jeg tror det. De høres i alle fall norske ut. For oss som er fra Thailand er dette et stort problem. Vi snakker mye om det i de thailandske vennemiljøene. Mange nordmenn tror vi selger sex-tjenester fordi vi kommer fra Thailand, sier Wassana.

Personvernpolicy