Opprør på skole etter sex-rykter på Instagram

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hersket lynsjestemning utenfor en videregående skole i Gøteborg der 500 elever forsøkte å ta seg inn i jakten på en medelev. - Vi har ikke kontroll, sa politiet. Politiet er tirsdag ettermiddag fortsatt i høy beredskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre ungdommer samlet seg tirsdag ettermiddag for å få tak i en 17 år gammel jente som har hengt ut unge jenter på bildedelingstjenesten Instagram.

– Hun skal straffes, vi er her for hevn, sier en av ungdommene i folkesamlingen til Expressen.

Over 200 unge jenter ble hengt ut og stemplet som «horor» og «slampor», og Instagram-kontoen fikk etter hvert over 7.000 følgere.

– Det var småsøsknene til kompisene mine, født i 1997 og senere, som ble hengt ut, forteller en 22-åring til Aftonbladet.

Store politistyrker

Avisen skrev at det utspant seg kaotiske scener utenfor Plusgymnasiet i Gøteborg tirsdag formiddag.

Nærmere 30 politibiler og et helikopter ble kalt inn for å få kontroll på ungdommene som prøvde å ta seg inn på skolen.

– Vi har ikke situasjonen under kontroll, sa politiets pressetalsmann Björ Blixer til Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet sperret av hovedinngangen til skolen, og måtte jobbe febrilsk med å holde ungdommene borte fra skoleområdet.

Varslet «tredje verdenskrig»

For noen dager siden ble det opprettet en Instagram-konto hvor en elev la ut krenkende kommentarer og bildet stjålet fra blant annet Facebook og Twitter.

Ifølge Aftonbladet ble jenter helt ned i 13-årsalderen kalt horer, og instagram-kontoen oppga også navn på personer ungdommene skal ha hatt sex med.

Før dagens opprør skal noen ungdommer ha opprettet en Facebook-event ved navnet «World War 3 Plusgymnasiet», med klar henvisning til det som nå er under oppløp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprer seg

Ved 13-tiden ble det meldt at uroen var i ferd med å bli verre, og at det ble kastet flasker og stein mot både politifolk og andre som befant seg i området.

Også trafikken i gater ved skolen skal ha blitt angrepet, opplyser Björ Blixter, pressetalsmann for politiet i Västra Götaland, til Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bråket skal også ha spredt seg til bydelen Nordstan.

I avhør

Den 17-år gamle jenta som anklages for å ha startet det hele, er ifølge svenske medier tatt til avhør.

Øyenvitner hevder samtidig at en jente ble mishandlet utenfor Plusgymnasiet, men det er uklart om dette var den samme jenta som sto bak Instagram-kontoen.

Politiet var tirsdag ettermiddag fortsatt i høy beredskap, og det var fremdeles noen ungdommer som var igjen i området. Blixter opplyser til nyhetsbyrået TT at politiet også vil forsøke å følge med på den videre aktiviteten på Facebook.