Jan Jönsson aktuell for VIF

NY JOBB: Jan Jönsson fikk for kort tid siden sparken i RBK etter to sesonger. Nå kan han i stedet havne i VIF. (Arkivfoto: NTB scanpix)
NY JOBB: Jan Jönsson fikk for kort tid siden sparken i RBK etter to sesonger. Nå kan han i stedet havne i VIF. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Eks-RBK-trener Jan Jönsson skal være en av tre kandidater til den ledige trenerjobben i Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga sitter igjen med tre kandidater til trenerjobben i Oslo-klubben; en svenske, en danske og en nordmann.

Dermed er det mye som tyder på at det uansett blir en skandinavisk trener som skal styre «Oslos Stolthet» kommende sesong.

Trykk her for å sjekke ut Avspark - det naturlige startstedet for fotballinteresserte

Det norske alternativet

VIF skilte lag med Martin Andresen etter årets sesong. Det norske alternativet som erstatter skal etter sigende være den nylig avgåtte Tromsø-treneren Per Mathias Høgmo.

- Jeg kommenterer ikke en eventuell kontakt med Vålerenga. I mitt hode står det nå bare studier fra nyttår av, sier Høgmo til Dagsavisen.

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga er ordknapp rundt kandidatene til samme avis.

- Vi ligger bra an med å finne en ny Vålerenga-trener, og nå gjenstår vi med tre kandidater – en norsk, en svensk og en dansk. Men du får meg ikke til å si noen navn, sier Christiansen.

Les også: Trenerjobb blant Norges mest utsatte

Det svenske alternativet

Ifølge Dagbladet skal det svenske alternativet være Jan Jönsson, som nylig fikk sparken i RBK etter to sesonger uten nevneverdig sukess.

Han ble som kjent erstattet av en gammel RBK-kjenning i form av Per Joar Hansen. En avgjørelse som ble tatt imot med lunken entusiasme hos enkelte RBK-supportere.

Trykk her for å lese mer om den saken

Det danske alternativet

Det kanskje mest ukjente alternativet sett med norske øyne er Danmarks U21-landslagstrener Morten Wieghorst, som angivelig skal være det danske navnet i trenerkabalen til VIF.

Trolig blir ikke den neste VIF-treneren klar før over nyttår. Christiansen vil ikke sette noen tidsfrist.

– Nei, jeg vil ikke si noe tidspunkt. Gjør jeg det, kan det bare slå tilbake på oss selv. Naturligvis håper vi på en avgjørelse så raskt som mulig, men sesongstarten er jo ikke før i mars.

Personvernpolicy