- Spiste kameraten for å overleve

Fiskerne ble funnet ved Sutamelven i Yakutia. Kart: Google Maps.
Fiskerne ble funnet ved Sutamelven i Yakutia. Kart: Google Maps.

To russere som ble reddet i november, etter nærmere fire måneder i ødemarken øst i landet, spiste liket til en venn for å overleve, melder russiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe på fire menn forsvant i august da de var på elvefiske i den enorme Yakutiaregionen øst i Russland. Området er et av de ødeste og mest ugjestmilde i verden, melder nyhetsbyrået AFP.

Bare to av mennene ble til slutt oppdaget og brakt i sikkerhet med helikopter i slutten av november. Funnet av menneskelige levninger ved leirstedet deres førte til at det ble åpnet drapsetterforskning, samtidig som ryktene om kannibalisme svirret.

De to overlevende har ikke blitt pågrepet, men behandles som vitner til drapssaken. Men det later nå til at etterforskerne er sikre på at kannibalisme fant sted.

- Innrømmet kannibalisme

- Under avhør innrømmet et av vitnene at kannibalisme faktisk fant sted, sier en kilde i etterforskningen til dagsavisen Komsomolskaja Pranda.

- Det var ikke drap. De spiste mannen etter at han omkom da han ikke taklet forholdene. Yakutia nyhetsnettstedet NVPress.ru siterer også lokale etterforskere som melder at fiskeren Aleksandr Abdullajev innrømmer at han og den andre overlevende, Aleksej Gorulenko, spiste liket til Andrej Kurotsjkin.

- Ifølge Abdullajev døde Kurotsjkin av naturlige årsaker, han frøs i hjel, og han og Aleksej Gorulenko spiste kjøttet hans i flere uker, melder NVPress.ru.

Etterforskere fra Yakutsk, hovedstaden i Yakutia, bekrefter for første gang offisielt at de ser på kannibalisme som en mulig forklaring.

Les også: Russisk kannibal drepte seks

Fjerde fisker

Den lokale grenen av etterforskningskomiteen (SK) sier de har fløyet en av fiskerne, tilsynelatende Abdullajev, ut forrige uke for å se etter fjerdemann, Viktor Komarov.

De fant fiskernes jeep, som de hadde kjørt dypt ut i taigaen, halvt nedsenket i en frossen elv, men «liket til den fjerde fiskeren ble ikke funnet».

Redningsarbeidere fant de to overlevende ved Sutamelven omkring 250 kilometer fra den nærmeste byen Neryungri sør i Yakutia. Ifølge Komsomolskaja Pravda har mennene tilbakelagt omkring 150 kilometer til fots etter at bilen deres brøt sammen.

Les også: Student siktet for kannibalisme i USA

Personvernpolicy