Glatte veier på Østlandet

SPEILGLATT: Flere har hatt store problemer med det glatte føret på Østlandet og Sørlandet mandag morgen. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)
SPEILGLATT: Flere har hatt store problemer med det glatte føret på Østlandet og Sørlandet mandag morgen. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Flere har hatt store problemer med det glatte føret på Østlandet og Sørlandet mandag morgen. Foreløpig er det ikke meldt om personskader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste døgnet har nedbøren som kom i helgen gått over fra snø til regn på grunn av temperaturomslaget. Det har ført til svært glatte veier.

På E18 i både Aust- og Vest-Agder har Statens vegvesen gått ut med advarsel fordi nedbøren har ført til glatte veier og fare for vannplaning i de to fylkene.

På E18 ved Sande i Vestfold var fire biler mandag morgen involvert i en kjedekollisjon 300 meter nord for bomstasjonen.

Politiet stengte vei

Også politiet i Oslo gikk tidlig ut på sosiale medier og advarte om svært glatte veibaner i Oslo-området, spesielt sør i hovedstaden og på mindre veier.

To biler ble likevel innblandet i et trafikkuhell like ved Tøyenbadet på grunn av glatt veibane, og strøbil ble rekvirert til stedet.

Politiet valgte å delvis stenge Mortensrudveien mellom Steinbråtveien og Ljabruveien og slapp bare biler med piggdekk gjennom inntil veivesenet fikk strødd på strekningen.

I Grensestien på Holmlia sør i Oslo kolliderte to busser mandag morgen. Heller ikke her ble det meldt om personskader, men kollisjonen fører til store problemer med trafikkavviklingen i området.

Les også: Biler nektet å flytte seg - pasient døde i ambulanse

Buss begynte å skli

På Nesøya i Asker står to busser fast på grunn av det glatte føret. En av bussene begynte å skli utfor veien, men politiet og flere redningsbiler jobber på stedet og skal ha fått stabilisert bussene. Asker og Bærum politidistrikt melder også om svært glatte veier andre steder i distriktet.

På fylkesvei 120 ved Riissletta på Kjeller fikk et vogntog problemer og stengte deler av veibanen, noe som førte til trafikale problemer i morgenrushet. Vogntoget ble etter hvert flyttet til en busslomme.

Også politiet i Gudbrandsdal advarer mot svært glatte veier i distriktet.

Personvernpolicy