Barnedrapssiktet utleveres til Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

En britisk mann som er siktet for medvirkning til drapet på sin ekskjærestes 15 måneder gamle datter, blir mandag utlevert til Norge fra Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

33-åringen nekter straffskyld, men har godtatt utlevering til Norge. Tirsdag blir han fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett, skriver VG.

4. oktober 2010 døde en 15 måneder gammel jente fra Oslo. Ett år senere blir den 27-årige moren pågrepet og siktet for drap. Hun har erkjent de faktiske forholdene, men nekter straffskyld for drap.

Mens kjæresten fulgte med via videosamtale, skal kvinnen ha holdt det lille barnet opp ned i en bøtte med vann til det sluttet å puste. Ambulanse ble tilkalt, men jenta døde dagen etter på Rikshospitalet. Moren har hevdet at hun gjorde dette etter råd fra kjæresten for å disiplinere jenta.

– Det gjenstår etterforskningsskritt, men politiets plan er å sluttføre saken og sende den over til statsadvokaten i løpet av januar, sier politiadvokat Anne Cathrine Christiansen.

Ifølge Christensen ligger det an til at rettssaken mot de to starter en gang i løpet av våren eller forsommeren neste år.