Lærer drept etter å ha reddet elevene

I SORG: Søsteren til den drepte lærerinnen Victoria Soto (bildet til høyre) ble avbildet mens hun desperat forsøkte å få informasjon om hva som hadde skjedd med søsteren hennes. Bildet gikk verden rundt. Foto: AP Photo/NTB  Scanpix
I SORG: Søsteren til den drepte lærerinnen Victoria Soto (bildet til høyre) ble avbildet mens hun desperat forsøkte å få informasjon om hva som hadde skjedd med søsteren hennes. Bildet gikk verden rundt. Foto: AP Photo/NTB Scanpix

Victoria Soto (27) tenkte raskt og reddet trolig mange liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærerinnen Victoria Soto (27) gjemte alle elevene sine i et skap før hun konfronterte den bevæpnede gjerningsmannen Adam Lanza da han kom inn i klasserommet.

Hun skal ha overbevist han om at elevene var i en annen del av skolen, før hun ble skutt ned og drept. Handlingen hennes reddet trolig mange liv.

Familien til Soto kaller henne en «sann helt».

Bildet av søsteren, Carlee Soto, som i sorg snakker i telefonen for å få svar på hva som har skjedd med søsteren gikk i går verden rundt. I går talte hun på en minneseremoni i deres hjemby i Connecticut.

– Min søster er virkelig en helt. Jeg er veldig stolt av å kalle henne min søster og vi har helt utvilsomt mistet et fantastisk menneske, skriver Sky News.

– Hun døde mens hun gjorde det hun elsker, og mens hun beskyttet barna som betydde alt for henne.

En venninne av den avdøde lærerinnen sier til Sky News at de hele tiden håpet på at hun skulle være i live.

– Hele dagen gikk jeg og håpet at hun skulle oppdatere Facebook-profilen sin og skrive at hun var i sikkerhet. Da vi ikke hørte noe skjønte jeg at noe var galt.

Hun ble ikke overrasket da hun hørte om hvordan venninnen hadde reagert.

– Hun beskyttet barna ved å gjemme dem i skapet og ofret livet sitt for dem.

Personvernpolicy