25 drept i angrep mot palestinsk leir i Syria

Minst 25 mennesker ble drept i et syrisk luftangrep mot en moské som huset palestinske flyktninger i Damaskus, ifølge aktivister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 mennesker ble drept i et syrisk luftangrep mot en moské som huset palestinske flyktninger i Damaskus, ifølge aktivister.

- Krigsfly gjennomførte et luftangrep mot et område i nærheten av Al-Bassel-sykehuset i Yarmouk-leiren, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) søndag.

Ifølge eksilgruppen er dette det første luftangrepet mot den palestinske flyktningleiren, som ligger sør i hovedstaden Damaskus.

På flukt fra volden

Mange mennesker ble drept da minst en rakett traff moskeen, hvor flyktninger hadde søkt tilflukt fra volden som herjer i de omkringliggende forstedene.

Minst åtte av de drepte var sivile, ifølge SOHR.

Det er lokale, syriske opposisjonsaktivister som sier at minst 25 mennesker ble drept i angrepet. En video lagt ut på Youtube viste lik og kroppsdeler i trappene på det som ser ut til å være moskeen.

Yarmouk er del av en bue av bydeler som ligger fra øst til sørvest rundt Damaskus. Regimet har i flere uker forsøkt å presse opprørsstyrkene tilbake fra denne inngangsporten til president Bashar al-Assads maktsentrum.

Deltar i krigen

Det bor omkring 500.000 palestinske flyktninger i Syria, de fleste av dem i Yarmouk-leiren. Både Assad og opprørerne i Syria har rekruttert palestinere fra leiren til sin side i borgerkrigen.

Folkeopprøret mot Assad har vart i snart to år, og søndag ble det meldt at syriske opprørere hadde tatt kontroll over hærens infanterihøyskole nord i storbyen Aleppo.

Borgerkrigen har ifølge aktivister kostet over 40.000 mennesker livet, en halv million mennesker er drevet på flukt ut av landet og millioner av syrere har behov for humanitær hjelp.

Personvernpolicy