Adam Lanzas mor jobbet ikke ved skolen

Etterforskningen av skolemassakren i Newtown i Connecticut pågår for fullt, men motivet virker uklart. Nå avviser også skolekontoret ved Sandy Hook Elementary School (bildet) at drapsmannens mor jobbet hos dem. Foto: REUTERS/Adrees Latif
Etterforskningen av skolemassakren i Newtown i Connecticut pågår for fullt, men motivet virker uklart. Nå avviser også skolekontoret ved Sandy Hook Elementary School (bildet) at drapsmannens mor jobbet hos dem. Foto: REUTERS/Adrees Latif

Det lokale skolekontoret i Newtown avviser at drapsmannens mor var lærer på skolen hvor 26 mennesker ble drept fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har det blitt skrevet at moren jobbet som førskolelærer ved Sandy Hook Elementary School, og at det var hennes klasse som ble angrepet av gjerningsmannen. Det avviser det lokale skolekontoret lørdag.

– Hun var ikke lærer i dette distriktet, sier skolesjef i Newtown, Janet Robinson, til TV-stasjonen NBC.

Les også: Hentet ut de drepte etter skoleskytingen

Tvang seg inn

Lørdag hadde politiet en kort pressekonferanse der de opplyste at de har gjort funn som kan gi svar på hvorfor 20 år gamle Adam Lanza skjøt og drepte 20 barn og seks voksne på barneskolen fredag.

Polititalsmann Paul Vance opplyste at Lanza ikke ble sluppet inn i skolebygningen slik det tidligere har blitt opplyst, men at han tvang seg inn med makt.

Politiet bekrefter også at kvinnen som ble funnet drept i gjerningsmannens bolig er i slekt med Lanza. Ifølge amerikanske medier skjøt Lanza sin egen mor hjemme før han fortsatte til skolen.

Les også: Politiet tror de vet motivet for massakren

Ofrene identifisert

Polititalsmannen bekreftet også at alle de døde er identifisert og at de er hentet ut av skolebygningen, men at navnene på ofrene ennå ikke vil bli offentliggjort av hensyn til de pårørende.

– Vi ber alle respektere deres privatliv og sorg, sa Vance.

– Kjære dere, jeg ber dere innstendig om å ha forståelse for hva de gjennomgår, sa Vance. Småbyen Newtown er preget av et enormt medieoppbud.

– Arbeidet med å gjennomsøke skolen vil kunne ta ytterligere en dag, sa han.

Samtidig bekreftes det også at kvinnen som ble funnet drept i hjemmet til Lanza, var i slekt med gjerningsmannen. Ifølge amerikanske medier skjøt han først sin egen mor i deres hjem før han dro til skolen og åpnet ild mot to klasser før han til slutt tok sitt eget liv.

Personvernpolicy