Ap-politiker innrømmer sex med 17-åring:

- Jeg skjemmes og angrer

INNRØMMELSER: Ap-politiker og statssekretær Roger Ingebrigtsen la fredag kveld ut en melding på sin Facebook-side hvor han innrømmer å ha hatt sex med en 17 år gammel jente. (Arkivfoto: NTB scanpix)
INNRØMMELSER: Ap-politiker og statssekretær Roger Ingebrigtsen la fredag kveld ut en melding på sin Facebook-side hvor han innrømmer å ha hatt sex med en 17 år gammel jente. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) innrømmer at han hadde sex med en 17 år gammel jente ved flere tilfeller i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld la Ingebrigtsen ut en melding på sin Facebook-side hvor han han gjorde det klart at han trekker fra sin post som statssekretær.

Bakgrunnen er at Ap-politikeren skal ha hatt et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente tilbake i 2004, noe han innrømmet i samme melding.

- Jeg skjemmes, jeg angrer, det er veldig ubehagelig, men først og fremst er jeg lei meg på hennes vegne, sier Ingebrigtsen til VG Nett.

Bakgrunn: Statssekretær går av etter sex med 17-åring

Her er meldingen

Det har stormet kraftig rundt Ap-politikeren etter at han fredag kveld la ut følgende melding på Facebook:

«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.»

Reaksjoner:

Raymond Johansen: - Vitner om dårlig dømmekraft

Ingebrigtsen får støtte på Facebook etter sex-avsløringer

Flere tilfeller

Overfor VG Nett utdyper han at det skal ha dreid seg om flere tilfeller med seksuell aktivitet med den da 17 år gamle jenta.

- Det som skjedde er mitt hele og fulle ansvar. Jeg trodde denne saken var gjort opp og historie, men opplevelsen av dette er tydeligvis ikke lik for oss to, sier Ingebrigtsen.

Til NRK beskriver han relasjonen til den da 17 år gamle jenta som en utrolig feilvurdering fra hans side.

– Jeg er utrolig skamfull over det som skjedde den gangen. Jeg tror det er riktig både av hensyn til partiet og nominasjonsprosessen å tre til side. Det er kun jeg som har ansvar for dette, og det tar jeg konsekvensen av.

– Jeg vurderte det dit hen at de feilvurderingene jeg har gjort, er noe jeg kan leve med. Jeg håper at andre berørte også kan det og at vi kan gå videre. Det var ikke en straffbar handling, men en umoralsk handling. Det var feil av meg som en voksen mann å innlede et forhold til en ung kvinne, sa Ingebrigtsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden