Johansen: – Vitner om dårlig dømmekraft

PRESSEKONFERANSE: Partisekretær Raymond Johansen møtte fredag kveld pressen for å forklare bakgrunnen for at statssekretær Roger Ingebrigtsen trekker seg med umiddelbar virkning. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
PRESSEKONFERANSE: Partisekretær Raymond Johansen møtte fredag kveld pressen for å forklare bakgrunnen for at statssekretær Roger Ingebrigtsen trekker seg med umiddelbar virkning. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen beskriver Roger Ingebrigtsens forhold til en 17-årig jente som et tillitsbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Roger Ingebrigtsen erkjenner å ha hatt et uakseptabelt forhold til en ung kvinne. Det er et tillitsbrudd og vitner om dårlig dømmekraft, sa Johansen på en pressekonferanse fredag kveld.

Det Ingebrigtsen innrømmer var et seksuelt forhold ble innledet i 2004.

Bakgrunn: Ingebrigtsen innrømmer seksuelt forhold til 17-åring

Johansen fortalte på en pressekonferanse fredag kveld at han mottok en bekymringsmelding for noen dager siden, skriver VG Nett.

- Jeg fikk et varsel som jeg fant det riktig å ta på alvor. Etter å ha fulgt opp og fått noe mer informasjon, har jeg hatt et møte med Roger Ingebrigtsen. Han erkjenner å ha hatt et uakseptabelt forhold til en yngre jente, sier Johansen.

Reaksjon: Ingebrigtsen får støtte på Facebook etter sex-avsløringer

Fredg kveld skrev Ingebrigtsen på sin Facebook-profil at han trekker seg som både som statssekretær og stortingskandidat på grunn av at han hadde et seksuelt forhold med en 20 år yngre jente i 2004.

Jenta var da 17 år gammel.

- Dette er en alvorlig sak for de involverte og jenta spesielt. For meg er viktig å ta jenta på alvor. Av hensyn til jenta vil jeg ikke kommentere detaljer, sier Johansen.

Han opplyser at jenta ikke ønsker å bli identifisert og at hun ikke ønsker å forfølge saken.

- Ingebrigtsen har også valgt å trekke seg som statssekretær og som kandidat til Stortinget. Han erkjente de faktiske forhold. Han valgte selv, på bakgrunn av det, å trekke seg, sier Johansen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden