Overbrakte dødsbudskap til feil familie

TRAGISK: En mann døde på legevakten i Oslo torsdag kveld etter å ha blitt lagt i bakken av to politifolk. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)
TRAGISK: En mann døde på legevakten i Oslo torsdag kveld etter å ha blitt lagt i bakken av to politifolk. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Politiet var for raskt ute med å fastslå identiteten til mannen som døde på Oslo kommunale legevakt torsdag kveld. Noen timer senere fikk feil person opplyst at broren hans var død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Oslo-mann fikk natt til fredag politi og prest på døren, med beskjed om at broren hans var død, skriver VG.

Misforståelsen skjedde i forbindelse med at en mann døde etter å ha havnet i et basketak med to polititjenestemenn og en sykehusansatt torsdag kveld.

Bakgrunn: Mann døde etter basketak med politiet

Fredag ettermiddag kjente politiet fortsatt ikke identiteten til den avdøde.

– Det jobbes med å få avdødes identitet på det rene og med å varsle de pårørende, sa Spesialenheten for politisakers leder for Øst-Norge, Liv Øyen, til NTB.

Har allerede beklaget

Oslo-politiet sier de var pliktig til å varsle de pårørende, men at de beklager hendelsen natt til fredag.

– Vi valgte å varsle de pårørende ut fra den identiteten politiet fikk oppgitt. Det er vi også pliktig å gjøre. Den identiteten viste seg senere å være feil. Vi var allerede i natt i kontakt med familien for å beklage, sier kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng i Oslo politidistrikt til VG.

Spesialenheten koblet inn

To politibetjenter og en sykehusansatt etterforskes nå etter dødsfallet ved Oslo kommunale legevakt.

Spesialenheten for politisaker etterforsker hva som skjedde da mannen døde etter at politiet tok ham med til legevakten, der han skal ha oppført seg utagerende.

Fredag ble det klart at en ansatt ved Oslo universitetssykehus, i tillegg til politibetjentene, var involvert i forsøket på å få situasjonen under kontroll.

– To ansatte i politiet og én ansatt ved Oslo universitetssykehus var direkte involvert i hendelsen. Vi har fått utvidet myndighet av Riksadvokaten til også å inkludere sistnevnte i etterforskningen, sier Spesialenhetens leder for Øst-Norge, Liv Øyen, til NTB.

- Utrolig tragisk

Spesialenheten har sikret seg videoopptak av hele hendelsen ved legevakten. Fredag har de gått igjennom bevismaterialet og gjennomført flere avhør i saken.

– Vi kan foreløpig ikke kommentere noe av innholdet i dette fordi vi skal gjennomføre flere avhør lørdag, og dette er viktig bevis i saken, sier Liv Øyen.

– Vi vil foreta en oppsummering etter de viktigste avhørene over helgen, og da vil vi se hvor mye etterforskning som gjenstår og hvilke skritt vi tar videre, legger hun til.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt beklager hendelsen og kaller den tragisk.

– Det er utrolig tragisk det som har skjedd, og det er en ulykkelig situasjon, sier Sjøvold til NRK.

Han ser ingen grunn til å permittere de to politifolkene mens saken er under etterforskning.

– Det kommer ikke til å skje noe med de to. Slik jeg har vurdert faktum i saken så langt, har de opptrådt på en måte som indikerer at de har utført en lovlig og korrekt tjenestehandling, sier Sjøvold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden