– Strauss-Kahn betaler over 30 millioner i forlik

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (t.v.) vil inngå forlik med den 32 år gamle stuepiken Nafissatou Diallo (t.h.) som har beskyldt franskmannen for seksuelle overgrep. Foto:  François Guillot/Stan Honda (AFP Photo)
Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn (t.v.) vil inngå forlik med den 32 år gamle stuepiken Nafissatou Diallo (t.h.) som har beskyldt franskmannen for seksuelle overgrep. Foto: François Guillot/Stan Honda (AFP Photo)

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn har gått med på å betale stuepiken som har beskyldt ham for seksuelle overgrep, 34 millioner kroner, ifølge franske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Partene har diskutert en løsning, men det har ikke blitt enighet om en avtale ennå, sier Strauss-Kahns amerikanske advokater William Taylor og Amit Mehta etter at det fredag løp rykter om at partene hadde blitt enige.

Det er den innflytelsesrike franske avisen Le Monde som fredag skriver at Strauss-Kahn har fortalt sin sine venner at han har sagt seg villig til å betale 6 millioner dollar til stuepiken Nafissatou Diallo, 18 måneder etter at saken ble kjent.

Ifølge New York Times er de to er blitt enige om en foreløpig avtale om å inngå forlik.

Kunne blitt president

Diallo anklaget i fjor Strauss-Kahn for å ha forgrepet seg på henne på et hotellrom i New York. Franskmannen var da sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), og mange mente han hadde gode sjanser til å bli Frankrikes neste president.

Siktelsen i straffesaken mot ham ble frafalt, men Diallo anla i stedet sivilt søksmål.

For å få betalt summen må 63-åringen ifølge Le Monde låne 17 millioner kroner fra en bank og resten fra sin fraseparerte kone, Anne Sinclair, som har arvet en formue fra sin far.

Straffesak frafalt

Diallos forsvarere vil ikke kommentere, mens Strauss-Kahns advokater kaller Le Mondes opplysninger for ren fantasi.

Strauss-Kahn og Diallo skal trolig møte i en domstol i New York i neste uke.

I kjølvannet av saken er Strauss-Kahn blitt anklaget for flere lignende forhold i Frankrike. I hjemlandet er han fortsatt siktet for «grov hallikvirksomhet i en organisert gjeng».

Anklagen har bakgrunn i påstander om at Strauss-Kahn sammen med medsammensvorne har organisert sexfester med prostituerte.

Personvernpolicy