Dette får du til jul

BUTIKKENE SLADRER: Her kan du lese hva elektronikkjedene selger mest av før jul. (Foto: Fotorutkowscy / Dreamstime.com)
BUTIKKENE SLADRER: Her kan du lese hva elektronikkjedene selger mest av før jul. (Foto: Fotorutkowscy / Dreamstime.com)

Vi har spurt tre av Norges største elektronikkkjeder hva folk ønsker seg til jul. Og hva de får.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerelektronikk populære julegaver. For de som kjøper kan det være vanskelig å vite hva man skal kjøpe, spesielt når ikke alle vet helt hva de ønsker seg heller.

De to statistisk største handledagene før jul er nå bak oss, og Elkjøp, Expert og Komplett.no har dannet seg et bilde av hva som kommer til å finnes under de norske juletrærne i år.

Nettbrett, nettbrett, nettbrett

Som i fjor regner alle de tre kjedene vi har spurt med at nettbrett blir den aller heteste gavekategorien til jul. Apple leder fortsatt an, med den nylanserte Ipad Mini som det aller heteste nettbrettet i årets julehandel.

Mange kommer nok også til å få den nylanserte Ipad 4 under treet, men i år er det langt flere enn tidligere som også ønsker seg nettbrett fra Samsung . Nykommeren Google Nexus 7 står også på mange ønskelister.

Les også: De 11 heteste elektronikkjulegavene

Smarttelefoner

Når man ser på den foreløpige statistikken for årets julesalg er det ingen tvil om at Apple er i ferd med å miste makredsandeler i Norge. Både Komplett, Elkjøp og Expert setter opp Samsung Galaxy S3 som bestselgeren blant mobiltelefoner til jul.

Komplett har også tro på at Samsungs 5,5 tommer store notablokktelefon Galaxy Note 2 kommer til å selge bra.

Elkjøp og Expert tror Iphone kommer til å selge godt, både den nye Iphone 5 og det som er igjen på lager av Iphone 4S. De to butikkjedene tror også Nokia Lumia 920 vil klatre på salgslistene.

Lurer du på hvilken modell som passer deg? Se vår duell: Her er den aller beste toppmodellen

Les også: Sender hemmelige gaver via nettet

Foto

Her er det full sprik i salgsstatistikkene. Hos Komplett er det action- og hjelmkameraet GoPro Hero3 som antas å ligge under flest juletrær, tett fulgt av Canon EOS 650D.

Hos Expert er det Nikons speilreflekser D3200 og D3100 som ligger i topp, fulgt at Sony HX20 og Samsung NX1000 som selges i pakke sammen med et nettbrett. Expert selger også en del digitale fotorammer i tiden før jul.

Les også: Menn ser etter det som glinser

PC

Det selges fortsatt mange pc-er også, ikke bare nettbrett. I år har det kommet svært mange nye små, lette bærbare pc-er, såkalte Ultrabooks. I høst lanserte Microsoft også Windows 8 og kombinasjonen av disse to teknologiene gjør at mange ønsker seg ny pc til jul.

Hos Komplett er det Samsung og Asus sine modeller som er mest populære, mens Expert selger mest av Acers 15,6 tommers modell.

Les også: Julehandel for over 50 milliarder

Spill

Så å si alle juletrær her til lands har minst ett spill liggende under seg. Det spillet som selger mest år etter år er fotballspillet Fifa, og Fifa 13 ventes å selge mest av alle fra alle kjedene vi har snakket med.

Andre populære spill er Call of Duty, Halo 4, Assassin's Creed 3 og alt fra universet til Super Mario-figurene. Mange barn er også opptatte av Skylanders, en serie spill som også består av fysiske figurer man kan kjøpe.

Sony hjar nylig lansert en redesignet utgave av spillkonsollen Playstation 3 som alle kjedene regner med kommer til å selge godt. Det samme gjelder den helt ferske spillkonsollen Nintendo Wii U.

Les også: Maskinene du virkelig ønsker skal ligge under treet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden