Vukicevic nekter for dopingsamtaler

NEKTER: Petar Vukicevic føler maktesløshet etter dagens Dagbladet-sak. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
NEKTER: Petar Vukicevic føler maktesløshet etter dagens Dagbladet-sak. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Petar Vukicevic føler bare maktesløshet over påstandende om dopingsamtaler med den tidligere norske landslagsløperen Einar Inge Aasen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har lest hva han (Einar Inge Aasen red.anm) sier, men husker ikke å ha pratet med ham om dette. Jeg forstår ikke hvorfor han tar dette opp nå og synes det er rart at han har ventet så lenge med å fortelle dette, sier Vukicevic til VG Nett.

Til TV2 har Vukicevic sagt at han med «hånden på hjertet» kan si at han aldri har hatt noen befatning med doping.

- Nei, jeg har aldri trent utøvere som har vært dopet, som har testet positivt eller som jeg har mistenkt for å ha dopet seg, sier Vukicevic.

Bakgrunn: Tidligere utøver forteller om dopingsamtaler med Vukicevic

Overrasket friidrettspresident

Friidrettspresident Svein Arne Hansen er overrasket over nye påstander i Vukicevic-saken.

– Vi visste absolutt ingenting om de påstandene og beskyldningene som blir framsatt i Dagbladet i dag (torsdag red.anm) fra den tidligere løperen Einar Inge Aasen. Han har aldri levert noen bekymringsmeldinger til ledelsen i forbundet, i alle fall ikke så langt vi har kunnet registrere, sier Hansen til NTB.

Torsdag intervjuet Dagbladet den tidligere 200- og 400-meterløperen. Aasen hevder i intervjuet at treneren fortalte ham om doping og hvordan et opplegg kunne gjennomføres, blant annet ved å legge treningsopphold til Kroatia.

Friidrettsforbundet gikk torsdag ut i en pressemelding og varslet at Vukicevic ikke kan reengasjeres som trener dersom de siste beskyldningene viser seg å stemme.

– Vi forstår hvordan friidrettsforbundet tenker og vurderer i denne saken. Det er klart at konklusjonen forbundet er kommet fram til, ville vært den samme om de tidligere påstandene rundt epostene også var riktige, sier Vidar Strømme, Petar Vukicevics advokat, til NTB.

Les også: Vukicevic-søsknene støtter faren fullt ut

Trist og alvorlig

Svein Arne Hansen legger ikke skjul på at saken som nå går for fullt er både trist og alvorlig for både Petar Vukicevic og for friidrettsforbundet.

– Vi i friidretten kommer ikke til å ta noen avgjørelse om Petar Vukicevics engasjement før Antidoping Norge (ADN) har fullført sitt arbeid og trukket sine konklusjoner i denne saken, men det er helt klart at vi vil til bunns i dette, sier Hansen.

Han legger til at også friidrettsforbundet er i dialog med mange mennesker og gjør sine egne undersøkelser i saken.

– Tror du det er mulig å få fram hele sannheten?

– Tro kan man gjøre i kirken. Jeg ønsker i alle fall ikke i å spekulere i hva som er mulig eller ikke, fortsetter friidrettspresidenten.

Les også: Vukicevic forblir permittert

Også Vukicevic håper det skal bli mulig å få fram så mye fakta at det kan komme en avklaring rundt de beskyldningene som er reist.

– Petar ser for seg en avklaring, og både han og jeg har stor tro på at det skal være mulig, at det skal være mulig å gjøre tekniske undersøkelser rundt e-postene, og at Antidoping Norge, som er i kontakt med veldig mange, får fram sannheten, sier Strømme.

– Hvordan føler Petar Vukicevic seg etter de siste skriveriene i Dagbladet torsdag?

– Han føler litt maktesløshet. Det er det ingen grunn til å legge skjul på.

Feilkilder

Vidar Strømme sier til NTB at han synes intervjuet med den tidligere sprint- og mellomdistanseløper Aasen i Dagbladet torsdag framstår som noe vagt.

– Her er det snakk om hva to mennesker skal ha pratet om på et hotellrom for elleve år siden. Hva er det mulig å huske av en slik samtale etter så mange år og samtidig være upåvirket av all medieomtalen den siste tiden. Her kan det forekomme mange feilkilder, mener Strømme.

Han legger til at det ikke er så mye Vukicevic kan foreta seg i saken.

– Mye av den maktesløsheten han føler ligger akkurat her, men håpet er jo at Antidoping Norge skal kunne få fram et bedre bilde gjennom sine undersøkelser, sier advokaten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden