Dømt til døden for anti-islam film

Det ble holdt store demonstrasjoner verden over etter at den islamkritiske filmen Innocence of Muslims ble gjort kjent. Her demonstrerer britiske muslimer mot filmen og publisering av en karikatur av Islams profet Muhammed utenfor den franske ambassaden. Sju personer ble onsdag dømt til døden in absentia i Kairo for sin deltakelse i produksjonen av filmen. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis
Det ble holdt store demonstrasjoner verden over etter at den islamkritiske filmen Innocence of Muslims ble gjort kjent. Her demonstrerer britiske muslimer mot filmen og publisering av en karikatur av Islams profet Muhammed utenfor den franske ambassaden. Sju personer ble onsdag dømt til døden in absentia i Kairo for sin deltakelse i produksjonen av filmen. Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Sju egyptiske kristne ble onsdag dømt til døden i Kairo for sine roller i den anti-islamske filmen «Muslimenes uskyld».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju tiltalte ble dømt in absentia, uten å være til stede, i en rettssal i Egypts hovedstad Kairo onsdag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge avisen Egypt Independent bor fem av de dømte i USA, inkludert filmens regissør, Nakoula Basseley Nakoula, som for øyeblikket soner en dom i USA på ett år for brudd på prøvetidsbestemmelser. De to andre bor i henholdsvis Australia og Canada.

Den islamkritiske filmen «Muslimenes uskyld, eller «Innocence of Muslims», skapte stor oppstandelse blant religiøse muslimer verden over da den ble gjort kjent i september i år.

Store opptøyer fulgte flere steder i verden, og i Libya ble USAs ambassadør i landet, Chris Stevens, drept da illsinte demonstranter stormet det amerikanske konsulatet i Benghazi.

Tre andre diplomater ble også drept i angrepet, som ble fordømt av blant annet USAs president Barack Obama og Norges daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- De sju anklagede personene ble dømt for å fornærme den islamske religion gjennom å delta i og produsere og tilby en film som fornærmer Islam og dets profet, sa dommer i saken, Saif al-Nasr Soliman, ifølge Reuters.

Også i Oslo ble det markert aktivt mot filmen. På Youngstorget demonstrerte flere tusen muslimer i rolige former. Samtidig hyllet den radikale gruppen «Profetens Ummah», med nylig løslatte Ubaydullah Hussain i spissen, Osama bin Laden utenfor den amerikanske ambassaden.

Les også: - Tørster etter å ta hevn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden