– Treningsapp-er kan få deg i bedre form

KAN HJELPE: Digital treningshjelp kan få deg i bedre form, antyder en analyse av eksisterende forskning. Foto: Maridav/shutterstock.com
KAN HJELPE: Digital treningshjelp kan få deg i bedre form, antyder en analyse av eksisterende forskning. Foto: Maridav/shutterstock.com

Utvalget av elektroniske treningsprogrammer er stort. Men motiverer de egentlig til bedre trening? Ja, muligens, ifølge ny forskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny analyse har gått gjennom 11 studier som har sett på effekten av digital treningshjelp.

Analysen som er gjennomført av forskere fra University of Illinois, inkluderte totalt 1.350 deltagere. I åtte av studiene hadde man brukt SMSer for å motivere deltagerne, i fire så man på effekten av app’er til smarttelefoner, mens man i to også undersøkte effekten av egenrapportering på håndholdte computere (PDA).

Når det kom til hvordan studiene hadde målt fysisk form, varierte det fra egenrapportering av antall dager i uka man hadde vært ute og gått, til skritt-tellere og andre elektroniske målere.

Les også: Vi bruker 190 millioner på personlig trening

Tre av studiene som forskerne analyserte, viste ingen effekt av hjelpemidlene, mens de andre viste at deltagerne kom i bedre form, særlig gjaldt det der deltagerne hadde fått oppmuntring på SMS, sier forfatter av studien Jason Fanning til Mobihealthnews.

Men studien er ikke stor nok til å trekke noen endelige konklusjoner, så mer forskning er nødvendig som også inkluderer flere nye produkter på markedet.

Ifølge selskapet ABI som driver med markedsundersøkelser, forventer man at markedet for treningsdingser vil eksplodere i årene fremover.

En ny undersøkelse fra Pew Internet Project viser at en av fem amerikanere registrerer trening og helse enten via en app, et mobilverktøy eller en nettside.

Analysen er publisert i Journal of Medical Internet Research.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden