To års fengsel for tyverier fra eldre

En 36 år gammel mann er i Nedre Romerike tingrett dømt til to års fengsel for å ha lurt 26 eldre mennesker ved å utgi seg for å ha vært hjemmehjelp eller fjernsynsreparatør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er dømt for 16 fullbyrdede grove tyverier, samt ti forsøk på tyverier, skriver VG.

«Det er skjerpende at tyveriene er begått ved bevisst å utnytte eldre menneskers tillit og sårbare situasjon», heter det i dommen.

36-åringen tilsto alt og innrømmet mer enn det som var listet opp i tiltalen.

Metoden han brukte til å lure 26 eldre fra Oslo og Romerike mellom november i fjor og januar i år, går ut på at han ringte på hos enslige eldre. Han sa han var fra hjemmehjelpen, et vaktselskap eller et kabel-TV-selskap. Han ble dermed invitert inn, og kunne stjele penger og bankkort. Han brukte aldri trusler eller vold.

I ett tilfelle utnyttet han sin arbeidssituasjon. Han var på det tidspunktet ansatt i et vikariat som hjemmehjelp i Skedsmo. I jobbsammenheng stjal han to bilder fra hjemmet til en billedkunstner. 36-åringen mistet jobben som hjemmehjelp da saken ble avdekket.

36-åringens forsvarer, advokat Marion Haaland, sier klienten var i en økonomisk vanskelig situasjon.

– Han har erkjent de faktiske forhold, og beklager på det sterkeste det som har skjedd. Han kommer imidlertid til å anke selve straffutmålingen, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden