Van Persie med sesongrekord

Robin van Persie jubler for sitt raske mål mot West Ham onsdag. (foto: Reuters / NTB scanpix).

Robin van Persie trengte bare 32 sekunder på å fyre opp Old Trafford onsdag. Han scoret sesongens kjappeste Premier League-mål.

Det kom mot West Ham på vei mot 1-0-seieren. Nederlenderen hadde flaks da ballen gikk via en forsvarer og i bue over keeper.

For United var det en «ny» situasjon å lede. Hele 13 ganger denne sesongen har laget havnet under med 0-1.

Byrival City trengte tid borte mot Wigan, men vant 2-0 etter mål av Mario Balotelli og James Milner.

Dermed har Manchester-duoen sikret seg et forsprang på de andre, med United i føringen.

Manager Rafael Benítez har fått en meget trang start i Chelsea og noterte en ny 0-0-kamp hjemme. Den kom i naboduellen mot Fulham, der John Arne Riise spilte hele tiden.

Chelsea hadde bare tre skudd på mål i løpet av 90 minutter. Det er sju poeng opp til tabelltoppen etter seks strake kamper uten seier.

Walcott-treff

Theo Walcott var også tidlig ute av startblokkene onsdag. Han ga Arsenal 1-0 borte mot Everton etter 52 sekunders spill. Hjemmelaget kom tilbake og klarte 1-1 etter mål av Marouane Fellaini.

Formlaget West Bromwich kom kjapt ned på jorden borte mot Swansea. Hjemmelaget trengte bare elleve minutter på å score to mål. Michu og Wayne Routledge scoret. Sistnevnte fulgte opp en gang til før pause. Kampen endte 3-1.

Tottenham scoret to ganger på de første 16 minuttene mot Liverpool, ved Aaron Lennon og Gareth Bale (frispark).

De to var også innblandet i et merkelig selvmål etter 72 minutter. Lennon rensket unna fra målstreken, men ballen traff Bale rett i ansiktet og havnet i nettet.

2-1-tapet var Liverpools første i serien på ni kamper.

Bortepoeng

Alexander Tettey var på banen fra start til slutt i Norwichs 1-1-kamp borte mot Southampton.

Rickie Lambert og Robert Snodgrass (Norwich) scoret. Kampen ble dømt av Mark Clattenburg. Han var tilbake som kampleder etter rasismeanklagene fra Chelsea.

Stoke snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Newcastle mot slutten av kampen. Cameron Jerome ble matchvinner.