Kolbergs stesønn erklærte seg ikke skyldig i trusler

Advokat Oscar Ihlebæk forsvarer den 48 år gamle stesønnen til Martin Kolberg (Ap). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
Advokat Oscar Ihlebæk forsvarer den 48 år gamle stesønnen til Martin Kolberg (Ap). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Stesønnen til stortingsrepresentant Martin Kolberg hevdet i retten onsdag at han ikke er skyldig på noe punkt i den omfattende trusseltiltalen mot seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48-åringen er tiltalt for å ha sendt 15 eposter og tekstmeldinger hvor han truer stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap) på livet.

Derfor er han tiltalt for å ha fremsatt trusler for å hindre Stortinget i utøvelsen av dets myndighet – en paragraf i straffeloven som har 15 års fengsel som øvre strafferamme.

Tiltalen omfatter også trusler mot offentlige tjenestemenn og sjikanøse eposter og meldinger.

Mannen svarte kategorisk nei på spørsmålet fra tingrettsdommer Per Gammelgård om han er skyldig i «tiltalen eller deler av den» da behandlingen av disse forholdene startet i Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

Mannen er også tiltalt for forskjellige andre forhold som ble sluttbehandlet tidligere på dagen.

Mannen er blitt judisielt observert med tanke på å avdekke om han kan ha vært utilregnelig på gjerningstidspunktene, men de rettspsykiatrisk sakkyndige har foreløpig konkludert med at han er tilregnelig.

Aktor har tatt forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om forvaringsstraff.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden