Solbakken avviser spilleropprør

PRESSET: Ståle Solbakken opplever tunge dager som Wolves-manager, men påstår at han fortsatt har tillit fra egne spillere. Her sammen med Wolves-spiss Sylvan Ebanks-Blake. (Arkivfoto: NTB scanpix)
PRESSET: Ståle Solbakken opplever tunge dager som Wolves-manager, men påstår at han fortsatt har tillit fra egne spillere. Her sammen med Wolves-spiss Sylvan Ebanks-Blake. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Presset øker på Ståle Solbakken etter nok et Wolves-tap. Ni kamper uten seier har sendt laget ned i nedrykksumpa, men Solbakken hevder han fortsatt har tillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandagens hjemmekamp mot Millwall endte med 0-1-tap for Solbakkens lag som er inne i en mildt sagt trå periode.

Trykk her for å lese mer om den kampen

Tapet betyr at Wolves nå står uten seier på de ni siste seriekampene, og følgelig har rast nedover på Championship-tabellen. I skrivende stund ligger ulvene på plassen rett over direkte nedrykk, med kun 22 poeng på 19 kamper.

Det er ikke godt nok for et lag som etter fjorårets nedrykk fra Premier League har klare ambisjoner om å rykke opp igjen på første forsøk.

- Jeg er den rette mannen

På spørsmål om han frykter for sin egen framtid i klubben, svarte nordmannen mandag kveld at han velger å ikke tenke så mye på akkurat det.

– Jeg er hentet hit for å skape suksess på lang sikt, og på kort sikt og i øyeblikket har vi ikke det. Nå handler alt om neste kamp, og tankene mine bør ikke være på noe annet enn det, sa Solbakken, ifølge klubbens nettsted.

Trykk her for å lese de ferskeste fotballnyhetene fra inn- og utland hos Avspark

Nordmannen innrømmer likevel at han kjenner på presset som nå er i ferd med å bygge seg opp rundt ham.

– Jeg forstår at disse spørsmålene blir stilt, og jeg vil ikke gjemme meg fra ansvaret. Selvfølgelig er jeg bekymret over situasjonen, for vi vinner ikke kamper, og det er managerens jobb å sørge for at vi gjør det. Jeg er mannen som må få selvtilliten tilbake i laget, og jeg har tro på at jeg kan snu dette og er den rette mannen, forklarte Solbakken pressekorpset.

Les også: Solbakken: - Jeg sutrer ikke

- Spillerne støtter meg

Under samme pressekonferanse ble Solbakken konfrontert med opplysninger fra BBC Radio West Midlands som hevder at flere av Wolves-spillerne skal ha klaget til styret i klubben på Solbakkens metoder.

Det avviste Solbakken tvert.

- Spillerne støtter meg, helt klart, var svaret fra nordmannen.

Og akkurat på det punktet får også Solbakken støtte fra sportskommentatoren Martin Swain i lokalavisa Express and Star.

- Det er ikke sant at spillerne har gått bak ryggen hans. Lokalradioen vil ha reaksjoner fra lytterne, og hisser opp folk. Det er typisk når resultatene er dårlige, slår han fast overfor Dagbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden