Oppdaget at kona var mann - etter 19 år

Oppdaget at kona var mann - etter 19 år
Oppdaget at kona var mann - etter 19 år

En belgisk mann søker nå å få ekteskapet med sin kone gjennom 19 år annullert, etter at han nylig fant ut at kvinnen var født mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han identifiseres bare som Jan, mannen som nå søker om å få ekteskapet med sin kone annulert. Nylig oppdaget belgieren at hans kone Monica, gjennom 19 års ekteskap, har holdt det skjult at hun ikke alltid har vært kvinne, melder The Telegraph.

– Jeg føler det som et overgrep, sier ektemannen til avisen Het Nieuwsblad, etter at han fikk vite at hans indonesiske kone opprinnelig var mann.

Jan gjennomgår nå psykiatrisk behandling etter den sjokkerende avsløringen.

Les også: Umulig å se at Stina ble født som gutt

Merket ingenting

64-årige Jan hadde jobbet hardt for å få Monica, som var familiens tidligere au-pair, godkjent av belgiske immigrasjonsmyndigheter. Myndighetene stilte spørsmål omkring ekteheten av kvinnens fødsels- og identitetspapirer, men lot etter hvert kvinnen bosette seg i Belgia.

Paret hadde blitt enige om ikke å få barn, fordi Jan selv hadde to fra sitt tidligere ekteskap. 48-årige Monica skal også ha lurt ektemannen ved å late som hun fikk mensen.

Selv ikke under sex merket jeg noe, sier Jan, som legger til at han syntes Monica var en attraktiv kvinne, en hel kvinne.

– Hun hadde ingen mannlige trekk, sier han.

Les også: Her selger flere unge menn enn kvinner sex

Konfronterte kona i basketak

I mange år gikk ting som normalt mellom mann og kone, men etter hvert begynte ting å rakne.

– En venn fortalte meg at han hadde hørt at Monica egentlig var en kjønnsendret mann. Jeg kunne ikke tro det. Min sønn hørte lignende rykter, sier han.

Snart fant Jan «amorøse beskjeder» fra andre menn på konas datamaskin, og han bestemte seg for å konfrontere kona i et voldelig basketak som førte til at politiet ble tilkalt.

Jeg dyttet henne mot veggen og sa; Nå vet jeg sannheten. Er du en mann? Hun fortalte meg at hun var født gutt og at hun hadde blitt operert. Hun var nå en kvinne, og hun trengte dermed ikke å fortelle meg om fortiden som mann. Hele min verden kollapset. Den kvelden ble det slag. Politiet kom, sier han.

Jan har nå begynt de rettslige skritt for å få ekteskapet med Monica annullert, men belgisk rett har hittil nektet å la det skje, ifølge The Telegraph.

– Den personen har med vilje bedratt ham i åresvis. Formodentlig har hun også forfalsket dokumenter brukt for å komme hit og for å få oppholdstillatelse. Barna, som i åresvis har bodd med henne, er knust, sier Jans advokat, Liliane Verjauw.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden