Kronprinsen besøkte nattklubb PST advarte mot

Politiets sikkerhetstjeneste advarte kronprinsparets reisefølge mot å gå på Hotel Shangri-Las nattklubb i Jakarta. Kronprins Haakon fikk ingen slik advarsel og tok seg en liten bartur tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NTB erfarer skal det ha vært snakk om et 20 minutter langt barbesøk for å avrunde en lang dag. Kronprinsesse Mette-Marit var ikke med.

Nattklubben er tilknyttet hotellet den norske delegasjonen bodde på i Indonesias hovedstad. To dager før kronprinsen la turen innom, hadde ambassadør Stig Ingemar Traavik advart pressekorpset fra Norge mot å gå på nattklubben. Han påpekte at prostituerte frekventerer stedet, og at det kunne være kriminelle der.

Flere av dem som ble advart, lot seg ikke skremme av dette eller av advarselen om at man risikerte å få noe i drinken, og stakk innom nattklubben.

Ukjent for kronprinsen

Kronprinsen skal i motsetning til alle andre i reisefølget ikke ha vært advart på forhånd. På det avsluttende møtet med pressen onsdag ble han konfrontert med at han hadde besøkt et sted PST advarer mot:

– Dette er ukjent for meg, var hans korte kommentar.

Han påpekte at han bare hadde vært der relativt tidlig sammen med noen indonesiske venner. Så vidt kronprinsen kunne se, var det mest nordmenn på nattklubben da.

Også ifølge kronprinsessen gikk barbesøket udramatisk for seg.

– Han var tilbake på rommet før tolv, så vi kan vel si at det gikk bra, sier Mette-Marit.

Les også: Svenskeprinsen fikk juling på byen

Siste dag

Onsdag er siste dag av det tre dager lange besøket i Indonesia, og kronprinsparet startet med å reise til Yogyakarta, byen som regnes som et intellektuelt og kulturelt sentrum i landet.

Kronprinsparet besøkte universitetet Gadjah Mada, som er blant de største og mest prestisjefylte utdanningsinstitusjonene i Indonesia og samarbeider med norske universiteter.

Deretter la de turen innom buddhisttempelet Borodur, som først ble reist mellom 750 og 840 og senere restaurert med støtte fra Unesco på 1970-tallet.

Kronprinsparet avslutter sitt offisielle besøk i Indonesia klokka 18 lokal tid onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden