KrF: – Tiden er ikke inne for anerkjennelse i FN

Tiden er ikke inne for en anerkjennelse av palestinerne i FN, sier KrFs Dagfinn Høybråten. Han mener dette kan få alvorlige konsekvenser både for FN og for bistandsinnsatsen i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) fastslo onsdag morgen at Norge følger blant annet Danmark og vil stemme ja til å gi palestinerne status som observatørstat i FN.

Les også: SV: – Viktig skritt på vei mot palestinsk stat

– Vår holdning er at tiden ikke er inne for en slik anerkjennelse. Palestinerne fremstår om mulig mer splittet enn noen gang etter Gaza-krigen. En anerkjennelse må bygge på en fremforhandlet fredsløsning mellom partene. Derfor burde man nå heller legge press på dem til å komme tilbake til forhandlingsbordet istedenfor å gi en status i FN som i verste fall kan splitte FN og svekke FNs slagkraft, sier Høybråten til NTB.

Les også: Norge sier ja til Palestina i FN

Høybråten som sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, legger til at USA har kommet med klare advarsler mot en anerkjennelse i FN.

– Det ligger klare advarsler fra amerikanerne om at de vil trekke tilbake støtte, ikke bare til FN, men også til bistandsinnsatsen i området, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden