Vukicevic-søsknene støtter faren fullt ut

Christina og Vladimir Vukicevic støtter faren Petar 100 prosent i det friidrettssøsknene beskriver som en tragisk familiesak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er uskyldige parter i dette, og det har ingenting med meg og min bror å gjøre, sa Christina Vukicevic da hun og broren møtte pressen tirsdag for å snakke om dopingbeskyldningene mot faren og treneren Petar Vukicevic.

Deretter hevdet hekkeløperen at beskyldningene ikke har rot i virkeligheten. Hun sier det har vært tøft å se norske medier sette foreldrene opp mot hverandre, men står fast på at saken er iscenesatt av moren, Turid Syftestad.

Les også: Vukicevic forblir permittert

– Som idrettsutøvere er det ufattelig vondt at vår trener blir beskyldt for dette. Verst er det at beskyldningene kommer fra vår mor. Vi støtter vår far 100 prosent, sa Christina Vukicevic.

– Ingenting å skjule

Den norske friidrettsprofilen la til at hun lurer på hvorfor det er så lett å anklage noen for doping uten bevis.

Det var Dagbladet som først meldte at Petar Vukicevic hadde hatt epostdialog med trenervennen Srdjan Djordjevic mellom 2001 og 2003. Petar Vukicevic har senere hevdet at epostene Dagbladet fikk av ekskona er forfalsket, noe Syftestad har avvist.

Vladimir Vukicevic understreket at han og søsteren ikke har noe som helst å skjule. De har ikke på noe tidspunkt hatt befatning med doping, noe de mener faren heller ikke har hatt.

– Våre etiske holdninger er i takt med norske holdninger og 100 prosent ærlige, sa hekketalentet.

Bitter familiesak

Christina Vukicevic sier hun for første gang hørte om de mye omtalte epostene i 2011, men at hun ikke hadde lest dem før de sto på trykk i Dagbladet. Hun har ikke hatt kontakt med moren siden foreldrene ble skilt i 2003.

Petar Vukicevic har samtidig innrømmet å ha forhørt seg om dopingpreparater til Djordjevic via epost. Datteren sier det ikke er naturlig å spørre noen om doping, men forsvarer ham likevel.

– Det er absolutt ikke naturlig å spørre om det. Og for meg er det helt uinteressant. Min far er en nysgjerrig person, men saken er blitt framstilt feil.

Avviser Djordjevic-kobling

Samtidig avviser Christina Vukicevic påstandene om at hun flere ganger skal ha trent med Djordjevic i Ljubljana. Hun forklarer at hun møtte treneren i den slovenske byen ved én anledning.

– Det er påviselig feil at jeg har trent med Djordjevic. Jeg har vært i Ljubljana én gang, og da testet han muskelrestitusjonen min. Vi fant ut noen verdifulle ting som har hjulpet meg senere i karrieren. Siden den gang har jeg aldri hatt noe med ham å gjøre i slike sammenhenger, sa Vukicevic.

Hun la til at hun frykter at faren ikke blir trodd og at dopinganklagene vil henge ved hans navn i lang tid.

– Det er derfor vi ville fremme saken og snakke med dere nå. Det viktigste er at navnet vårt ikke blir koblet til det ordet (doping).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden