Omfattende snusk i flymat

MYE SNUSK: Det er ikke sikkert at maten du får servert på flyturen er det sunneste du kan spise. SAS er blant selskapene som nå vil ta opp problemene som er avduket med sin leverandør, Gate Gourmet. Foto: Berit Keilen (Scanpix)
MYE SNUSK: Det er ikke sikkert at maten du får servert på flyturen er det sunneste du kan spise. SAS er blant selskapene som nå vil ta opp problemene som er avduket med sin leverandør, Gate Gourmet. Foto: Berit Keilen (Scanpix)

Flymaten vi spiser om bord kan ha vært i kontakt med både kakerlakker, mygg og museavføring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det amerikanske mattilsynet FDA gransket selskaper som leverer mat til flyselskaper, ble det avslørt omfattende matsnusk. Et av selskapene der det ble oppdaget blant annet kakerlakker, museavføring og andre uhumskheter er Gate Gourmet, som leverer flymat til SAS.

– Jeg kjenner ikke til detaljene i rapporten, men selvsagt er dette noe vi tar på største alvor og som vi vil ta opp med våre leverandører, iser Elisabeth Manzi, pressesjef i SAS.

Undersøkelsen er gjennomført i USA i perioden fra 2009 til 2012. I et svar til ABC News sier Gate Gourmet at ingen av FDAs funn har utgjort noen trussel mot passasjerens helse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden