Storbrann i tekstilfabrikk i Bangladesh

Brannvesenet brukte over fem timer på å slukke brannen som brøt ut i en tekstilfabrikk utenfor Dhaka i Bangladesh lørdag. Foto: Reuters / NTB scanpix

sz01f55a: To ansatte på tekstilfabrikken står ved siden av en kollega som ble skadd i brannen som brøt ut i Dhaka i Bangladesh lørdag. Minst elleve mennesker omkom og over 100 ble skadd. Foto: Reuters / NTB scanpix
Brannvesenet brukte over fem timer på å slukke brannen som brøt ut i en tekstilfabrikk utenfor Dhaka i Bangladesh lørdag. Foto: Reuters / NTB scanpix sz01f55a: To ansatte på tekstilfabrikken står ved siden av en kollega som ble skadd i brannen som brøt ut i Dhaka i Bangladesh lørdag. Minst elleve mennesker omkom og over 100 ble skadd. Foto: Reuters / NTB scanpix

Minst elleve mennesker omkom og over 100 ble skadd da det begynte å brenne i en tekstilfabrikk i Bangladesh lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen startet i første etasje, men spredte seg raskt i den ni etasjer høye bygningen. Mange av ofrene døde da de hoppet fra bygningen for å slippe unna flammene. Øyenvitner tror dødstallet vil stige.

Brannen skjedde i industribeltet rundt den bangladeshiske hovedstaden Dhaka. Det er rundt 4.500 tekstilfabrikker i landet, og de lager klær til mange av de store kleskjedene i Vesten, deriblant H&M, Marks&Spencer, Carrefour og Wal-Mart.

Arbeidsforholdene i klesfabrikkene blir hyppig kritisert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden