Ikke stortingsplass til Eskil Pedersen

Tapte kampen om stortingsplas: AUF-leder Esil Pedersen. Foto: AUF.
Tapte kampen om stortingsplas: AUF-leder Esil Pedersen. Foto: AUF.

AUF-leder Eskil Pedersen tapte avstemningen om tredjeplassen på stortingslista til Telemark Ap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På nominasjonsmøtet i Bø i Telemark lørdag vant Christian Tynning Bjørnø (26) avstemningen om tredjeplassen og sikker plass på Stortinget.

19 stemmer skilte de to. 55 av de 130 delegatene ville ha Eskil Pedersen, 74 stemte for Bjørnø.

Les også: Esil Pedersen ble gjenvalgt som AUF-leder

Ingen strid om toppen

I det nær to timer lange ordskiftet dreide omtrent samtlige seg om tredjeplassen. Det var ingen uenighet om at Terje Lien Aasland skulle få førsteplassen og Lene Vågslid andreplassen.

I utgangspunktet er det kun de tre øverste på Aps liste i Telemark som har mulighet til å komme inn på Stortinget. Tre av Telemarks seks stortingsrepresentanter er i dag fra Arbeiderpartiet.

Skuffet

Eskil Pedersen trakk seg fra kampen om femteplassen og ble til slutt foreslått på sjuendeplass, noe han takket ja til.

– Jeg er litt skuffet, det er mer moro å vinne, enn å tape. Samtidig tar jeg til meg alt det positive som ble sagt om meg fra talerstolen i dag. Nå skal jeg jobbe fulltid som AUF-leder de neste to årene. Hva jeg skal gjøre etter det er for tidlig å si noe om, sier Pedersen til NTB.

I mars i år meldte Pedersen seg inn i lokallaget til Porsgrunn Ap, og tidligere i høst takket han ja til å kjempe for å bli stortingspolitiker etter valget neste høst. Det har vært stor uenighet innad i partiet om Pedersens kandidatur, og flere sentrale Ap-politikere i fylket har ment det ville vært mer naturlig om Pedersen stilte til valg i Oslo.Endelig nominasjonsliste fra Telemark Ap ser slik ut: Terje Lien Aasland, Lene Vågslid, Christian Tynning Bjørnø, Lise Wiik, Sven Tore Løkslid. Wenche Jansen Tveitan, Eskil Pedersen, Elisabeth Aakredalen, Finn Arild Bystrøm, Linda Holien, Robin Kåss og Hedda Foss Five.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden