Svensk SAS-dominans etter sparerunde

Svenskene tar styringen: Administrasjonen til SAS kuttes i Danmark og Norge, bygges opp i Sverige. Foto: NTB scanpix.
Svenskene tar styringen: Administrasjonen til SAS kuttes i Danmark og Norge, bygges opp i Sverige. Foto: NTB scanpix.

Den store spareplanen til SAS vil etterlate et selskap som er vesentlig mer svensk enn tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Størstedelen av reduksjonen i administrasjonen vil finne sted i Norge og Danmark, der opp til 800 risikerer å miste jobben. Men kun få av flyselskapets ansatte i Sverige er i faresonen, skriver Berlingske Tidende.

Les også: Den svenske stat vil selge SAS

Det kan bli aktuelt å ansatte folk på hovedkontoret i Stockholm, fordi flere av stillingene man legger ned i Danmark og Norge ikke kan unnværes, ifølge avisa. Og i fremtiden skal de jobbene utføres fra Sverige.

Les også: SAS flyttet dyre fly til Norge

I Danmark vil kun drøye halvparten av de ansatte i administrasjonen få beholde jobben, mens situasjonen i Norge er enda dystrere. Etter nedskjæringene vil det kun være igjen rundt 100 administrative stillinger, mot dagens 500.

Med unntak av salgsfunksjonene, som fortsatt vil finnes i stor skala i alle tre land, blir alle dobbeltfunksjoner i administrasjonen lagt ned. I dag er det for eksempel dobbeltfunksjoner på markedsføring og ruteplanlegging.

Dobbeltarbeidet er en konsekvens av at alle tre eierland har ønsket å sikre arbeidsplasser. Tidligere SAS-direktører har uten hell forsøkt å kvitte seg med dobbeltfunksjonene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden