Nynazist-julebord stormet i Oslo

En er innlagt på sykehus og to andre ble skadd da personer, angivelig fra Blitz-miljøet, stormet julebordet til en gruppe nynazister i Oslo natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 30 personer som skal være nynazister befant seg i et kjellerlokalet på utestedet La Bohème på St. Hanshaugen da mellom 12 og 15 ungdommer stormet inn og slo rundt seg med knuste flasker. Vitner opplyste til politiet at det var personer fra Blitz-miljøet som gikk til angrep. Politiet var allerede på vei til utestedet, da meldingene om masseslagsmål kom rett før halv ett natt til lørdag.

Én mann ble kjørt Ullevål med kutt- og øyeskader etter å ha blitt truffet av en knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten. Tolv politipatruljer måtte til for å skille partene, skriver Aftenposten. Først ved 1-tiden hadde politiet kontroll på stedet.

Les også: Tidligere nynazist: - Jeg skammer meg

Alle som gikk til angrep mot julebordet slapp unna.

– Ingen er pågrepet etter slagsmålet. Vi har opprettet sak, forteller operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo-politiet til NTB lørdag morgen

Flere av de mest profilerte norske og svenske nynazistene fra 1990-tallet var til stede, ifølge Aftenposten.

Les også: Tyskland oppretter register over nynazister

– Det var slåssing både ute og inne da politipatruljene kom fram til La Bohème. Totalt var det 40-50 personer involvert i slagsmålet. Det skal ha vært en mindre gruppe blitzere som stormet utestedet, sier operasjonslederen til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden