Storm, men ikke ekstremvær søndag

EKSTREMVÆR: I helgen kan deler av Sør-Norge få betydelige mengder hvitt fra oven, og meteorologene varsler et mulig ekstremvær. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
EKSTREMVÆR: I helgen kan deler av Sør-Norge få betydelige mengder hvitt fra oven, og meteorologene varsler et mulig ekstremvær. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Et kraftig lavtrykk som kommer inn fra Nordsjøen søndag, gjorde at meteorologene varslet ekstremvær. Lørdag formiddag lå det an til bare å bli storm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det ventes fortsatt et kraftig lavtrykk inn mot Skagerrak søndag, med periodevis storm på kysten av Agder og Rogaland, men det forventes ikke ekstremvær, melder Meteorologisk institutt lørdag formiddag.

Fredag varslet meteorologene at det kunne bli ekstremvær på deler av Østlandet og Sørlandet. Lavtrykket som har vært under overvåking av meteorologene ser imidlertid ikke til å føre med seg så ekstremt vær som de tidligere prognosene tilsa.

– Det blir fortsatt dårlig vær, uttaler vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen.

Full storm i Vest-Agder

Langs kysten av Rogaland er det varslet liten storm. Vest-Agder får full storm, mens Aust-Agder får liten storm.

Det vil også komme mye nedbør i Agder, i indre og høyereliggende strøk vil denne komme som snø. Det blir også storm i Langfjella og vanskelige kjøreforhold.

Fylkene Buskerud, Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland har derfor vært under økt overvåking. Ettersom det nå ser ut til at været likevel ikke bli så ille som fryktet, er denne overvåkingen avsluttet.

Obs-varsler

Meteorologisk institutt kommer til å sende ut flere obs-varsler for søndag. Statsmeteorolog Ingrid Bentsen holder en liten mulighet åpen for at nye prognoser i løpet av lørdagen kan gjøre det nødvendig å oppgradere fra obs-varsel til ekstremvarsel.

Ved ekstremvær er det vanlig at uværet får et navn. Det forrige uværet som ble navngitt i Norge var Frida som i august herjet Sørøst-Norge og kostet forsikringsselskapene minst 200 millioner kroner. Det neste ekstremværet skal ha et guttenavn som begynner på bokstaven G.

Artikkelen ble oppdatert lørdag ettermiddag da varselet om ekstremvær ble trukket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden