Erna vil ikke ha nullskattytere

Partilederne Erna Solberg og Siv Jensen etter spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Partilederne Erna Solberg og Siv Jensen etter spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Høyre vil hindre at folk slipper å betale skatt når de fjerner formuesskatten. Fjerning av formuesskatten vil derfor ikke skje før nye regler er på plass, lover Erna Solberg. Hvordan det skal gjøres er uklart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-lederen kan foreløpig ikke forklare hvordan hun skal utrydde nullskattyterne, skriver VG. I boken «Mennesker, ikke milliarder» fra 2011 garanterte Solberg at hun «kort og godt ikke vil ha nullskattytere i Norge»:

– Det løftet står jeg selvsagt ved. Nå ser vi på ulike modeller. Når vi er ferdig, skal vi presentere retningen i våre forslag, sier Solberg til VG.

Hun presiserer at Høyre ikke vil fjerne formuesskatten fullt ut før de har nye skatteregler på plass, om partiet kommer i regjering neste år.

Nå krever SV-leder Audun Lysbakken at Solberg forklarer hvilket skattesystem folk kan vente seg når Høyre har fjernet formuesskatten:

– I høst fremmer Høyre nye forslag om å redusere formuesskatten, men uten å fortelle hva de ønsker i stedet. Formuesskatten er nå vårt eneste effektive hinder mot at folk betaler null i skatt. Den vil Høyre nå fjerne bit for bit, men uten å fortelle hvordan de likevel skal kreve inn skatt fra alle, sier SV-lederen.

Personvernpolicy