Norge fra brunt til hvitt

INSPIRASJON FRA SØR? Stadig flere nordmenn foretrekker at geitosten er hvit. Foto: Colourbox.com
INSPIRASJON FRA SØR? Stadig flere nordmenn foretrekker at geitosten er hvit. Foto: Colourbox.com

Nordmenns smak beveger seg fra brunosten til hvit geitost.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer frem i en fersk forskningsrapport ved Universitetet for miljø- og biovitenskap.

Forskerne har funnet at norske forbrukere kjøper mindre av den gode, gamle brunosten, og samtidig mer av hvite geitoster.

Det bør få følger for både bonde og geiteavlere, mener forskerne.

For produksjonen av hvit geitost krever en annen og bedre melkekvalitet. Alt dette følger forskerne opp i geitemelksprosjektet, som skal avsluttes i juni neste år.

Les også: Så sunn er maten vi har i kjøleskapet

Per i dag er osteutbyttet av melken for dårlig og smaksfeilene for mange. Det er også et problem at kvaliteten av geitemelken som kommer til meieriene, er for ujevn. Derfor har Institutt for Husdyr- og akvakultur satt igang et forskningsprosjekt for å finne ut mer.

Les også: Spriket er stort blant brunostene

Personvernpolicy