Hevder stemor satte heroinsprøyte på jente (13)

BESKYLDNINGER: En jente hevder at hennes tidligere stemor skal ha sprøytet heroin i henne ved påsketider i fjor. Foto: NTB scanpix
BESKYLDNINGER: En jente hevder at hennes tidligere stemor skal ha sprøytet heroin i henne ved påsketider i fjor. Foto: NTB scanpix

Ville skremme jenta fra å prøve narkotika i fremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 13 år gammel jenta hevder å ha fått en dose heroin av sin stemor. Det forklarte jenta i et dommeravhør som ble spilt av i Nord-Troms tingrett tirsdag.

Både faren og hans tidligere samboer har over flere år ruset seg jevnlig på heroin, også mens jenta bodde hos dem.

Hendelsen skal ha funnet sted rett før påsken i fjor, mens faren lå og sov.

– Hun lagde først en dose heroin til seg selv. For at ikke jeg skulle begynne med heroin, lagde hun mer. Hun kokte opp stoffet, trakk det opp i en sprøyte, ba meg strekke ut armen og så skjøt hun det inn nederst i armen min, skal jenta ha sagt ifølge iTromsø.

Les også: Kjøttetende dop i omløp i Norge

Benekter hendelsen

Jenta skal videre ha sagt at hun og stemoren nærmest var enige om å sette heroinsprøyta, noe stemoren hardnakket har benektet.

Dagen etter at heroinsprøyten skal ha bli satt skal den 13 år gamle jenta ha konfrontert stemoren med episoden. Hun skal ha følt seg i fin form dagen etter, og da hun snakket med stemoren om hva som hadde skjedd, kunne hun ikke umiddelbart huske å ha gitt jenta stoffet.

Da hun skal ha kommet på hva hun hadde gjort, fortalte hun jenta at hun ikke måtte si noe til faren.

– Jeg ville aldri gjort noe slikt og vet ikke hvorfor hun sier at jeg har gjort det. Jeg har frarådet henne å begynne med rusmidler, sa jentas eks-stemor.

Les også: Dopet ned sin voldtekstofre

– Dette er forkastelig

Ifølge iTromsø skal den unge jenta ikke ha lagt skjul på at hun har hatt det tøft.

Aktor har lagt ned påstand om ti måneder ubetinget fengsel for den tiltalt kvinnen.

– Å introdusere en 13-åring for narkotika er en grov handling og et stort tillitsbrudd. Det oppgitte motivet — å sette et skudd på jenta for å skremme henne fra å begynne med stoff — er forkastelig, påpekte aktor Torun Sandal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden