- Tyrkia enig med Nato-land om rakettforsvar

En amerikanskprodusert Patriot-rakett avfyres under øvelser i Taiwan. Arkivfoto: Scanpix/AP.
En amerikanskprodusert Patriot-rakett avfyres under øvelser i Taiwan. Arkivfoto: Scanpix/AP.

Natos medlemsland har sagt seg villige til å forsyne Tyrkia med Patriotraketter, sier landets utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natos medlemsland har sagt seg villige til å forsyne Tyrkia med avanserte Patriot-rakettforsvarssystemer for å forsvare mot syriske angrep. Samtaler om anvendelsen av systemene er i sluttfasen, sier Tyrkias utenriksminister tirsdag, melder Reuters.


Tyrkia har samtalt med Natoallierte om hvordan landet kan styrke sikkerheten langs dets 900 km lange grense med Syria, etter at granater har landet på tyrkisk territorium. Granatnedslagene har ført til bekymring for at borgerkrigen i Syria kan spre seg til naboland.

Bare USA, Nederland og Tyskland har de nødvendige Patriotrakettsystemene tilgjengelige. Tyskland uttaler at man vil se på en slik henvendelse «med solidaritet».
Les også: Tyrkia anerkjenner Syrias nye opposisjonsgruppe

Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen sa mandag til journalister at en eventuell utplassering av raketter vil være et forsvarstiltak mot granatild, ikke for å håndheve en flyforbudssone over Syria. Syrias opprørere, som kjemper mot president Bashar al-Assads styrker, har tatt store landområder, men er nærmest forsvarsløse mot Syrias luftstyrker. Opprørerne har bedt om en internasjonalt håndhevet flyforbudssone, et tiltak som hjalp libyske opprørere å kaste sin leder i fjor.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden