Raser mot juksemål

– En kjempeskandale, sa Nordsjællands trener Kasper Hjulmand om Luiz Adrianos 1-1-mål i tirsdagens mesterligakamp i Parken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasilianeren brøt alle regler for fair play da han scoret det første målet i det som skulle bli et hattrick. Sjakhtar Donetsk vant til slutt 5-2 og sikret avansement til cupspillet.

I det 26. minutt skulle dommeren droppe ballen etter at spillet var blitt avbrutt på grunn av en skade. Sjakhtar-spilleren Willian signaliserte at han i tråd med fotballens skikk og bruk ville sparke ballen til motstanderlaget, og dommeren slapp ballen foran ham.

Da ballen ble spilt, løp Luiz Adriano etter den og fikk en enkel jobb med å runde en forvirret keeper og score.

– Jeg har sett mye rart, men dette er en skandale. En ting er spillerens valg, men måten det ble fulgt opp av andre handlinger var skandaløst, sa Hjulmand.

– Vi blir tutet ørene fulle av at vi skal vise respekt for spillet, motstanderen og reglene som gjelder. I min verden er dette usportslig opptreden, og rødt kort til Luiz Adriano ville vært på sin plass.

Les også: Di Matteo fikk sparken i Chelsea

Sa unnskyld

Etter danske protester og publikums buing så Sjakhtar ut til å bli enige om å gi danskene et mål rett fra avspark. Nicolai Stokholm fikk gå uhindret forbi et par motspillere, men Taras Stepanenko taklet ham.

– Jeg vil si unnskyld for målet vi scoret. Vi ønsket å gi Nordsjælland et mål i kompensasjon, men det ble forhindret av en av mine spillere, sa Sjakhtar-trener Mircea Lucescu etter kampen.

– Alle gikk til side for å gi Stokholm målet, men Stepanenko ville åpenbart ikke være med på det, sa han og avviste antydninger om at laget i stedet kunne gitt bort et mål i begynnelsen av annen omgang.

– Hvis dere tror vi ville gjøre det etter all den dytting og kjefting vi opplevde i slutten av første omgang, så tar dere feil.

Les mer om fotball på Avspark sine sider

Gal moral

Kasper Hjulmand sa at han ville instruert sine spillere om å slippe inn et mål dersom rollene hadde vært ombyttet.

– Det som skjedde setter fotballen i vanry, og slikt må få konsekvenser. Da Adriano ble byttet ut, gikk han og smakte på det som god vin, som om han ikke kunne se at noe var galt. Det vitner om helt feil moral, sa han.

Med tre mål av Adriano og to av Willian gikk Sjakhtar Donetsk av banen med storseier etter å ha ligget under to ganger, og laget er garantert å gå videre i en gruppe som også omfatter Juventus og Chelsea.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden